Oskar, 10, år testar en av rutschkanorna i Leos lekland. Foto: Stefan Källstigen

Gigantiskt lekland öppnar i Kungens kurva

Satsningen på att Kungens kurva inte bara ska vara handel utan också underhållning tar ett steg framåt. I morgon öppnar Leos lekland i lokalerna intill Citygross.

  • Publicerad 15:06, 23 mar 2017

Kungens kurva är inte längre bara synonymt med handel. Efter ett till en början trevande försök med underhållning och aktiviteter i Heron city löper nu en trend i området med etableringar av företag som satsar på upplevelse och rörelse.

I höstas öppnade trampolin- och parkourparken Bounce i lokaler bakom Heron city och i morgon fredag slår ett gigantiskt lekland upp portarna intill Citygross.


Läs även:  Ett mecka för hopp- och parkourfantaster


– Kungens kurva är en bra placering där det rör sig mycket människor och eftersom vi fokuserar på rörelse krävs det stora lokaler. Här har vi totalt 10 000 kvadratmeter lekyta, vilket är det största leklandet vi har byggt hittills, säger Anders Lindkvist, operativ chef för Leos lekland, som tror att efterfrågan är stor bland kunderna trots att både Andys lekland i Skärholmen och Exploria i Fittja ligger i närheten.


Läs även: Stort turistmål har öppnat i Fittja


10-åriga kompisarna Axel och Oskar förhandstestar parkourdelen på Leos lekland när Mitt i i all hast lyckas fånga de för ett omdöme.

– Det är jätteroligt här. Roligast är nog rutschkanan som är som ett stup, säger de i mun på varandra innan de springer vidare.

Flera förfrågningar

Och mer upplevelseaktörer kan det komma att bli i området inom några år.

Huddinge kommun har fortfarande en önskan om att ett stort äventyrsbad med hotell och spa ska öppna intill Heron city. Under flera år har det skissats på ett genomförande, men svårigheter med hitta finansiärer har hittills grusat planerna.

– Kommunen vill inte bara ha handel i området utan ser gärna upplevelseverksamhet också, och det är något som vi har jobbat med en längre tid. Vi får ofta förfrågningar om lokaler till just lekland, men vi har inga andra etableringar på gång just nu. Vad gäller äventyrsbadet så tittar kommunen just nu på om eller hur vi ska gå vidare, men inget är bestämt, säger Sara Andersson, programansvarig på kommunen för Kungens kurva.


Läs även: Gigantiskt spa läggs på is