Tips. Vi listar fyra udda restauranger i Stockholm. Här erbjuds du något annat än det vanliga. Foto: Pressbilder

Fyra krogar i Stockholm som sticker ut

Vi listar fyra restauranger som sticker ut från mängden med sina ovanliga koncept.

  • Publicerad 10:00, 31 aug 2018

Utbudet av krogar i Stockholm är nu så stort att det ibland kan vara svårt att sondera terrängen och välja var du ska lägga din tid och dina slantar. Här är fyra som erbjuder något annat än det vanliga.

Spexigt. Gästen Kristin Andersson fick hummer serverad rätt in i munnen när vi besökte Punk Royale 2015. Foto: Linda Gren/Arkivbild

Lyx i stökig förpackning

2015 öppnade Punk Royale på Folkungagatan och väckte snabbt uppmärksamhet med sin lyxiga men spexiga avsmakningsmeny och kontroversiella serveringstekniker. Bli inte förvånad om du serveras en rätt direkt i handen eller matas med sked av servitören. Musiken är hög, belysningen dämpad och rökmaskinen går varm. Här får du 20 smårätter med tillhörande dryckespaket i ett högt tempo för 1 500 kr (1250 kr med alkoholfritt dryckespaket).

Sedan 2016 finns restaurangens småsyskon Punk Royale Café vägg i vägg. Konceptet är liknande, men här är rätterna färre (10 stycken) och prislappen mer lättsmält, 400 kronor kostar kalaset, men då ingår inte dryck.

Punk Royale och Punk Royale Café ligger på Folkungagatan 128.

Här är loppisarna i Stockholm i september

Uppdukat för singlar. Oaxen Slip vill locka människor som ofta käkar ensamma till sin nya satsning. Foto: Pressbild

Singelmingel på Djurgården

Klassiska krogen Oaxen Slip på Djurgården börjar i oktober med specialkvällar en gång i veckan som de kallar för "Oaxen Solo". Med satsningen riktar de sig till singlar och andra som ofta äter middag på egen hand. Som gäst bokar man bara tid för måltiden i förväg. Menyn och sällskapet blir en överraskning på plats.

Oaxen Slip ligger på Beckholmsvägen 26

******

Har vi missat en udda krog som du tycker att vi borde skriva om? Tipsa oss på info@stockholmdirekt.se

***

Udda grepp. Här får du köra dina räkor på en radiostyrd båt. Foto: Dino Soldin/Pressbild

Lek och middag i ett

Restaurang Räkan är från början en göteborgskrog med fokus på färska skaldjur. 2015 flyttade de till Stockholm och men på hemsidan gör man klart att maten fortfarande smakar som på västkusten. Twisten då? Borden är placerade kring en pool och här kör du själv dina skaldjur fram till bordet med hjälp av en radiostyrd båt.

Restaurang Räkan ligger på Vasagatan 23.

Här får stockholmare en ny bild av Sverige

På Svartklubben på Södermalm får du äta i totalt mörker. Foto: Svartklubben

Ät i totalt mörker

Svartklubben äter du i totalt mörker. Alla servitörer är synskadade och sjunger samtidigt som de serverar maten, mat som du alltså inte ser vad det är. När du bokar beställer du en fast trerättersmeny, med eller utan dryckespaket. Väl framme kliver du in i mörkret.

Så här beskriver Svartklubben själva upplevelsen: "I mörker skärps sinnesintrycken och du erbjuds att inta en måltid där smak, doft och känsel får en betydligt mer framträdande roll."

Husbandet Synliga står för underhållningen under hela kvällen.

Svartklubben ligger på Södermannagatan 27.