Liv Stockenberg och Tilde Andersson uppträder med Darins "En säng av rosor". Foto: Pressbild: Kulturförvaltningen Stockholm stad

Funkisfestivalen blir digital i år

Det blev inte mycket Funkisfestival ifjol. Men nu är man tillbaka med besked. 7 mars blir det en glittrig show direkt från Kungsträdgården och rakt in i datorn.

  • Publicerad 10:15, 5 mar 2021

– Det skulle vara jordens undergång om vi inte fick sjunga, säger Liv Stockenberg Brattstöm.

Hon är en av sex artister som ska få se sin dröm gå i uppfyllelse när årets upplaga av Funkisfestivalen går av stapeln, en festival för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

2021 blir en comeback för festivalen som mer eller mindre fick ställas in ifjol. Men i år slår man på stora trumman; Stockholmsfinalen stremas på Facebook direkt från Paviljongen i Kungsträdgården där arrangörerna satsat på en storslagen ljusshow och liveband som ska ackompanjera artisterna på scen.

Tävlingen börjar 18.00

Final i augusti

Deltagarna kommer från olika delar av Stockholm och ska sjunga covers på kända låtar. Den som lyckas bäst går sedan vidare till riksfinalen 23 augusti, live på Stockholm Waterfront.

Sex deltagare

Årets deltagare är sex till antalet och kommer ifrån hela Stockholm

1. Christian Witting 

Låt: Every breath you take 

Christian bor i Råcksta och gillar att uppträda och ta emot publikens jubel.

2 Liv Stockenberg Brattström och Tilde Andersson 

Låt: En Säng av rosor 

I år är det första gången som duon Liv och Tilde uppträder tillsammans. Liv är från Bagarmossen och Tilde är från Bromma. De två vännerna bor en bit ifrån varandra men träffades genom Kulturskolan.

3 Artist: Aji Jack

Låt: I love rock ’n’ roll 

Aji kommer från Bromma och älskar hårdrock. Hon skriver egna låtar och drömmer om att bli artist på riktigt. Aji är van vid att stå på scenen och hon var dessutom Stockholms finalbidrag i Musikschlaget 2020.

4 Alexander Roldan

Låt: Anyone of us

Alexander bor i Svedmyra och drömmer om att bli skådespelare. Han blir glad av att gå upp på scenen. Alexanders mamma dansar salsa och pappa är gitarrist.

5 Sussanne Dahlfors

Låt: Shallow 

Sussanne bor i Vasastan, Norrmalm. Hon arbetade tidigare som karaokevärdinna och är van vid att stå på scen och showa. På Unika Stadshagen, en daglig verksamhet som jobbar med musikalproduktion blev Sussanne peppad av personal och vänner och fick mod att själv börja uppträda.

6 Agnes Munters

Låt: Bara få va mig själv

Agnes bor i Hässelby gård och tycker att det bästa som finns är att sjunga. Hon är närmast en veteran på Funkisfestivalen, i år är det sjunde gången hon medverkar. Agnes tycker att det är roligt att träffa folk och bli en kändis.

Visa merVisa mindre