Hästhagsskolan och huvudrollsinnehavaren Hugo Krajcik. Foto: Arvid Jansson

Filminspelning av ungdomsklassiker på Hästhagsskolan

Snart är Bert, Åke och Lill-Erik tillbaka på den vita duken. Just nu pågår en filminspelning med den klassiska figuren Bert och hans upptåg på Hästhagsskolan i Farsta, som beskrivet i hans dagbok. – Det är en ny tappning av Bert-världen, säger regissör Michael Lindgren.

  • Publicerad 15:02, 26 sep 2019

Historien tar vid när Bert börjar högstadiet i Hästhagsskolans lokaler, som föreställer fiktiva Öreskogsskolan i filmen. Filmen är däremot inte baserad på en specifik bok eller tidigare film.

– Det blir en ny tappning av Bert-världen, en ny story men själva kärnkaraktärerna är desamma, säger regissören Michael Lindgren.

”Mer i tiden”

Filmen är en romantisk komedi med en handling och språkbruk som ligger mer i tiden än de äldre filmatiseringarna, menar regissör Michael Lindgren.

– Böckerna och filmerna är fortfarande jättepopulära, men de har fått en del kritik för att vara ganska förlegade, säger Michael Lindgren.

Nykomling spelar Bert

I rollen som Bert spelar 15-åriga Hugo Krajcik, som ställer sig framför kameran i en långfilm för första gången.

– Det har varit jätteroligt! Det är lite ovant att jobba i inspelningsstudios, med alla ljus och kameror. Jag har aldrig tänkt på att Berts sovrum i filmerna egentligen är en studio, säger Hugo Krajcik.

Huvudrollsinnehavaren Hugo Krajcik. Foto: Arvid Jansson

Hugo är inte orolig för den framtida uppmärksamheten, efter att filmen har haft premiär. När han blir äldre vill han bli skådespelare, musiker och konstnär.

–  Jag klär mig rätt olikt Bert så folk kanske inte känner igen mig, men det börjar redan komma in direktmeddelanden på Instagram där folk undrar om jag är den nya Bert. Jag är mest förväntansfull på resultatet och det ska bli väldigt spännande att gå på en riktig filmpremiär, säger Hugo Krajcik.

Filmen har premiär under 2020.