OYA Rrriotsamba är en av akterna som uppträder under festivalen. Foto: Läsarbild OYA Rrriotsamba

Festivalen Amplified satsar på jämställdhet på scenen

Den 13 september arrangerar Medborgarskolan endagsfestivalen Amplified. Festivalen satsar på jämställdhet i sin lineup – 50 procent av av de som uppträder är kvinnor. 

  • Publicerad 16:00, 13 sep 2019

Den 13 september blir det festivalstämning i Slakthusområdet. Med genrer som sträcker sig från surfrock till samba intar endagsfestivalen Amplified scenen.

Tess de la Cour är verksamhetsutvecklare i musik på Medborgarskolan är en av arrangörerna. Hon menar att det finns de som påstår att det inte går att genomföra en musikfestival med jämn könsfördelning bland de som uppträder.

Tess de la Cour.

– Även om det börjar bli mer jämlikt så är vi inte riktigt i mål än, säger Tess de la Cour.

Medborgarskolan är tillsammans med de andra studieförbunden med i nätverket 50/50 – som arbetar för en jämställd musikscen i Sverige. Nätverket pekar på att män historiskt har dominerat musikbranschen. För att förändra detta krävs insatser på olika nivåer, och festivalen Amplified menar arrangörerna är ett av sätten av skapa förändring.

Riot Grrrl Sessions är en av akterna som uppträder under kvällen. Foto: Anna Ledin Wirén

– Vi arbetar för att nätverket 50/50 inte ska behöva finnas och hoppas att det blir en självklarhet att ha ett inkluderande tänk inom musikbranschen. Denna festival är en del i detta, säger Tess de la Cour.

Amplified går av stapeln 13 september 18.00 i Hus 7 i Johanneshov.

Fakta

Dessa uppträder på Amplified

Arre! Arre!

Glenn Echo

LULA

No Commotion

OYA, RRRIOTSAMBA

DJ:s Jessica Mengarelli & Charly Paulin

Källa: Medborgarskolan
Visa merVisa mindre