Ella tog sig till kvalveckan i Idol – vill sjunga på svenska

Ella Hedström från Täby är en av 11 stockholmare som gått vidare till kvalveckan i Idol. Nu hoppas hon på att charma juryn och svenska folket med egna versioner av svenska sånger.

  • Publicerad 11:30, 26 aug 2020

En tjej som älskar att ha kul och att shoppa second hand. Så introduceras Ella Hedström när hon gör sin audition till Idol.

Både påståendena lever hon upp till. När Mitt i Täby får tag på henne för en intervju är det en tjej fylld med energi som letar fynd på Myrorna i Täby centrum tillsammans med sin bror.


Ellas audition till Idol

Video: TV4


– Jag handlar mycket oversize. Är det kläder som både jag och min bror kan ha på sig, då är det tillräckligt stort. Och helst ska det vara så mycket färg som möjligt.

Började på Näsbydalsskolan

Passionen för sång och musik började ta fart på Näsbydalsskolan i Täby. Från fyran till nian gick Ella i deras musikklasser.

– Det var där jag fick mina första kompisar, det var där jag började sjunga i kör.

Men musiken har alltid varit en stor del av Ellas liv. Inte minst genom hennes pappa Mats Hedström, som spelar gitarr i bandet Magnum Bonum och arbetar som musikproducent.

Att ha kul är viktigt för Ella men en otippad hobby är att hon älskar att städa och organisera. ”Det hjälper mot stress” säger Ella. Foto: Privat

Ella Hedström

"Att organisera och namnmärka allting är min hidden talent"

Namn? Ella Hemdström.

Ålder? 22 år.

Bor? I Ella gård med mamma och lillebror.

Favoritställen i Täby? ”Soffan säger lillebror. Jag älskar att handla second hand på myrorna, här hittar jag alltid mycket.”

Intressen? ”Måla, second hand och mode. Sen har jag en sån extrem passion för att städa och organisera. Att organisera kök och namnmärka allt är min hidden talent.”

Vilken låt skulle du vilja sjunga i Idol? ”Diamond are a girls best friend. Den är helt out of min genre men barndomsfavorit”

Vilken låt hade du inte velat sjunga? ”Jag hade nog haft svårt att sjunga country för jag vet inte ens hur man gör. Jag har knappt hört den typen av musik men jag vet att den existerar.”

Vem är din Idol? Jag älskar Ashnikko, inte bara för musiken utan för att hon är så uttrycksfull och girl power. Molly Sandén är mer som en förebild, det känns som att hon bara har gott i sig.”

 

Visa merVisa mindre

Vill sjunga på svenska

När hon var nio, tio år började hon skriva låtar. Ella skriver fortfarande egna låtar, på svenska vilket också är språket hon helst sjunger på.

– I svenskan finns det ett annat djup och det är mer explosivt. Det är ju också mitt modersmål så jag har lättare att hitta variationer i det jag vill beskriva.

På sin audition till Idol sjöng Ella Eloise av Arvingarna. Foto: TV4

Så här långt har Ella hunnit testa på några svenska låtar i Idol, bland annat gjorde hon sin första audition med arvingarnas klassiker Eloise.

– Det är en så härlig låt, man blir glad av att lyssna på den. Sen är det min farmors favoritlåt så jag tänkte att det blir extra kul för henne att få höra en låt hon gillar.

Framträdandet ledde till en gyllene biljett och efter slutaudition gick hon vidare till kvalveckan som drar igång i mitten av september.

Producerar med pappa

Framöver blir det mer svenskt men i ny tappning. Tillsammans med pappa Mats har Ella tittat på nya sätt att producera låtarna hon ska sjunga.

– Jag kommer till pappa och säger jag vill sjunga den här låten eller jag vill ha det här soundet. Sen har han hjälpt mig det.

Ella är uppvuxen i Täby och bor i Ella gård. Foto: Privat

Att jobba med låtarna tillsammans med sin pappa är något som Ella har tyckt vart både roligt och lärorikt.

– Just för att han har vart i branshcen så länge så har han mycket lärdomar. Sen tror jag att det har vart roligt för honom att se mer av min musikaliska sida. Jag har ju alltid gillat att sjunga men han har inte sett mig ta det så här seriöst innan. Så det har gjort att vi har hittat varandra ännu djupare.

”Ska äta ordentligt”

I början av Idol har Ella fått kämpa mycket med nervositet.

– Det känns som att det kanske inte har gått fram hur nervös jag varit. Inför slutaudition var jag helt uppe i varv och hade ätit jättedåligt. Det blev inte den energikänsla jag ville ha och det märkte juryn.

Ella älskar mode och oversize. Passar kläderna på brorsan är det perfekt. Foto: Privat

Hur ska du göra för att hantera nervositeten framöver?

– Jag kommer nog försöka äta. Så länge man sover och äter ordentligt blir det nog bättre. Jag har slarvat en del med det.

Vad tror du om dina chanser i tävlingen?

– Jag hoppas att de är goda. Men det är så fruktansvärt många duktiga människor med i år. Oavsett vem som vinner kommer jag kunna bocka och buga. Alla är tio av tio, både som människor men också så duktiga alla är.