Damon, Kim och David tar över på Fridhemsgatan. Foto: Kristian Lönner

De tar över efter Grandpa och Sixten & Frans

Det blir D.Brand x Friends som tar över när Grandpa och Sixten & Frans lämnar Fridhemsgatan. Precis som tidigare blir det en kombination av mode och mat. – Vi grundades på Kungsholmen 2006 så nu hittar vi hem, säger David Pirzadeh som driver företaget tillsammans med sin fru och bror.

  • Publicerad 15:20, 31 maj 2018

David Pirzadeh är tydlig med att han, tillsammans med frun Kim och brodern Damon, vill bygga vidare på det som Grandpa och Sixten & Frans skapat.

– De har gjort det jättebra och skapat en levande miljö. Vi vill vidareutveckla och aktivera gatan, säger David Pirzadeh.

D.Brand är ett klädmärke men i butiken på Fridhemsgatan kommer även andra märken att finnas. Det blir också en restaurang/café-del.

– Vi håller på att spika hela konceptet. Vi vill ha aktivitet under hela dagen och vara en plats där man kan umgås. Det blir mode, inredning, skönhet och mat som vi själva gillar.

Grundades på Kungsholmen

Idag har företaget en butik i NK-passagen men nu flyttas hela verksamheten till Fridhemsgatan. David Pirzadeh beskriver det som att hitta hem.

– Vårt första kontor öppnade vi på Pontonjärgatan 2006 och sedan hade vi butik på Fleminggatan runt 2010. Vi är ett Kungsholmsmärke.

David Pirzadeh ser stor potential med kvarteren runt Fridhemsplan.

– Det går att skapa oaser i de här stadsdelarna och det är ett växande kvarter. Vi vill göra lite det som man gjort vid Nytorget, att det blir en destination och plats dit folk tar sig.

Planen är att öppna i månadsskiftet augusti/september.