Huset i Fullersta sprider julstämning i villakvarteret men lockar också många nyfikna åskådare från hela kommunen. Foto: Stefan Källstigen

De har Huddinges mest julpyntade hus

Bo och Agneta Larssen i Fullersta är tokiga i julen – och i julpynt. Till första advent tänds flera tusen juleljus i deras trädgård, och på onsdag är de med och gör upp om Sveriges bäst juldekorerade hus i kanal 5:s Julkampen.

  • Publicerad 16:56, 26 nov 2016

Varje jul lockas en strid ström nyfikna åskådare till Bo och Agneta Lassens hus i Fullersta. Här sparas det inte på krutet när det kommer till att sprida julstämning.

Nu har deras intresse för julpynt nått nationell nivå och i morgon är det de med i kanal 5:s program Julkampen, där Sverige bäst julpyntade hus ska koras.

– Det började med några lampor, sedan blev det fler och fler för varje år. Jag har inte räknat hur många lampor det är, men det tar lite mer än två veckors intensivt arbete att sätta upp alla ljusslingor och dekorationer, säger Bo Larssen.

Bo och Agneta Larssen tävlar om att ha Sveriges mest julpyntade hus

Under tiden Mitt i i är på plats stannar flera förbipasserande till och ler uppskattande, och barnen är svåra att få därifrån. I fönstret intill garaget syns jultomten i tomteverkstan, och det händer också att barn lägger brev och önskelistor till jultomten i Bo och Agnetas brevlåda.

– Jag har sedan tassat till barnens brevlådor och lagt dit några julgåvor. Det brukar vara väldigt uppskattat, säger Agneta Larssen.

För många år sedan när de började julpynta sin trädgård så drog ljusslingorna mycket ström och elräkningarna blev markant högre runt jul. Men med led-lampornas intåg är elräkningen inte längre något de oroar sig för.

– Det blir bra någon extra tusenlapp på elräkningen för allt det här. Det är ganska lite med tanke på hur mycket glädje man kan sprida. Jag tycker faktiskt att det är konstigt att andra inte sätter upp mer ljusslingor än vad de gör, säger Bo Larssen.

Julkampen har premiär onsdag klockan 20 i kanal 5.

Läs om fler julpyntade hus: Är detta Sveriges mest pyntade hus?