Ingen kommer att behöva sitta sysslolös under årets höstlov. Foto: Mostphotos

Dans och Halloweenfest på höstlovet

Ta simborgarmärket – och minns sommaren eller snör på dig skridskor och välkomna vintern i ishallen. Ingen kommer att behöva sitta sysslolös under årets höstlov.

  • Publicerad 08:02, 27 okt 2018

Det ordnas en lång rad aktiviteter i kommunen under höstlovet.

Och alla är gratis.

Den som vill testa sina kunskaper i simning kan ta Simborgarmärket i simhallen. Vill man hellre välkomna vintern så är det fri åkning i ishallen.

Mer stillsamma aktiviteter ordnas på biblioteken i kommunen, där sagostunder med allt från drakar och dragqueens till spökhistorier kommer att berättas. Det blir även målarverkstad, filmworkshops och dramalekar på Hallonbergens och Signalfabrikens bibliotek.

På Kulturcentrum kan den som vill testa att vara Michael Jackson för en dag komma för att lära sig dansen i musikvideon Thriller, onsdagen den 31 oktober.

Det kommer även att gå att få lära sig att dansa breaking i Hallonbergens idrottshall.

Föreningen Passa Vidare ordnar också dans, test av MMA, pizzabakning, pingis- och Fifaturnering på fritidsgården Stationen (Ängskolan), måndag – onsdag mellan klockan 12-18

Och så klart blir det Halloweenfest, med maskerad, dans och spökrunda i Aktivitetshuset Hundra74an mellan klockan 17-23  fredagen 2 november, för alla som går i årskurs 7 till årskurs 3 i gymnasiet.

Kommunen uppdaterar löpande sin sida med nya aktiviteter och lägger även ut information under hashtagen #sumpanlov på Instagram.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47