Förra årets bilkortege genom Danderyd. Foto: Läsarbild Rotary Djursholm

Dags för lyxbilarna att göra entré i Danderyd

Italienska vrålåk, brittiska lyxkärror och ombyggda hot-rods. Under nästa vecka kommer det brumma aningen extra i Danderyd när den årliga veteranbilskortegen tar sig en tur. – Det blir en trevlig kväll för alla motorintresserade människor, säger Margit Svenson på Rotary Djursholm.

  • Publicerad 13:37, 11 maj 2018

Sugen på att spana in några fräna vrålåk? Då är det läge att skriva in den 16 maj i kalendern. Då är det nämligen dags för den årliga motorhistoriska aftonen i Djursholm.

– Det är en rejäl blandning, det är inte bara gamla bilar utan det är alla möjliga. Men de ska alla vara häftiga på något sätt, säger Margit Svenson på Rotary Djursholm som arrangerar dagen.

Kortegen samlas klockan 15.00 vid Rinkebyvägen för att sedan fortsätta genom Danderyd mellan klockan 17-18.

– Det är några klassiska vägar som vi kör varje år. Sedan stannar vi vid Djursholms slott vid 18-tiden. Då får besökarna mingla runt bilarna.

Rolls Royce och Ferrari

Sen ska den ballaste bilen få ett pris av dels en jury och dels av publiken.

– Vår förhoppning är att det blir en trevlig kväll dit motorintresserade människor kan komma och ställa frågor, och ge ägarna en möjlighet att berätta om bilar. Vi får också en möjlighet att prata om Rotary och vad vi göra någonting, säger Margit Svenson.

Har du någon favoritbil?

– De gamla Rolls Royce-bilarna gillar jag såklart. Sen tycker jag att de nyare Ferraribilarna är häftiga.