Sött, kött och gött. Det nalkas julbord. Foto: Mitt i Arkivbild

Dags för julbord – här dukas det upp i Sumpan

Levande ljus, julmusik, långbord och alla de klassiska rätterna på julbordet. Det är bara veckor kvar till premiär och bokningarna har börjat strömma in till restaurangerna för årets julbord.

  • Publicerad 07:20, 14 nov 2018
Börjar du längta efter julmaten redan? Du är inte ensam. Flera populära restauranger i Sundbyberg har redan öppnat bokningarna för årets julbord.
Här har vi valt ut några klassiker där du kan frossa i sill och Jansson och komma i julstämning.

Rissne gård

Klassiskt och hemlagat julbord med många traditionella rätter.
Var: Mässvägen 2
När: Julbordet serveras från den 29 november t o m julafton.
Pris: 595-795 kronor. Julafton: 975 kronor. Barn 4-12 år: 275 – 375 (julafton) kronor/barn.

 

Gröna stugan

Traditionellt julbord i klassisk miljö. Kalla och varma rätter med egeninlagd sill och ett välfyllt efterrättsbord. Glöggen serveras utomhus vid eldstaden.
Var: Ursviksvägen 28
När: Julbordet serveras från den 30 november t o m 21 december.
Pris: 450 kronor. Barn under 12 betalar 20 kronor per år fyllda.

Maison Pierre

Lyxa till det på lunchen! Julbord tillagat efter traditionsenliga recept. Glögg serveras innan det är dags att hugga in på julbordet (kvällstid).
Var: Esplanaden 3D
När: Två dagar i veckan under hela december (fram till jul) dukas ett mini-julbord upp mellan klockan 11-14. För julbord på kvällar krävs att man är minst 30 personer. Förbokning krävs.
Pris:155 kronor/person.

Parkliv, Marabouparken

Börja med en glögg i parken för att sen kliva in till ett klassiskt svenskt julbord. Handtrillade köttbullar och egenrökt lax.
Var: Löfströmsvägen 8
När: Från och med 6 december. Större sällskap kan boka bord.
Pris: 495:- exlusive moms/person för större sällskap.

Sundbyberg Köksbryggeri som ordnat julbord två år i rad, kommer inte att ordna något julbord i år.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

BILDEXTRA: De har Solnas och Sundbybergs vackraste balkonger

Nyheter Tävling. Jämn kamp när finaste balkongen skulle utses – stort tack för alla bidrag! Blommor, odling, snygg belysning eller kanske magisk utsikt? Hur ser det ut på din balkong – det ville vi veta, så vi bad er skicka in bilder på era balkonger i Solna och Sundbyberg. Och bilderna...onsdag 4/8 5:00

Efter butiksdöden – Så ska stan förbli levande

Nyheter Förebild: Hökarängen vände från vakanser till vimmel I en levande stad behövs det levande bottenvåningar. Men när tusentals butiker försvinner måste länets fastighets­ägare tänka om för att kunna fylla sina lokaler med något annat. "Brun papp i...lördag 31/7 5:00

Då kan pride anordnas i Bergshamra

Nyheter Men årliga firandet ställs in i Rissne Bergshamra Pride skjuts upp till hösten och Rissne Pride ställs in. Med förhoppningen att få firas tillsammans har arrangörerna i Solna och Sumpan tvingats ställa in och ställa om, i år igen.fredag 30/7 13:24