Damon, David och Kim på D.Brand. Foto: Kristian Lönner

D.Brand x Friends satsar på vego och hemmakänsla

Nu har D.Brand x Friends slagit upp sin butik och restaurang på Fridhemsgatan. Och de gör det med satsning på vegokäk och hemmakänsla. – Människor behöver det sociala, säger David Pirzadeh.

  • Publicerad 10:20, 16 okt 2018

Under hela sommaren har David Pirzadeh jobbat hårt tillsammans med frun Kim och brodern Damon för att få i ordning lokalen på Fridhemsgatan där Sixten & Frans tidigare höll till.

I fredags var det äntligen klart och på måndagen serverades första lunchen.

– Vi vill att det här ska vara ett ställe där man kan hänga. Man kan äta lunch, jobba lite och shoppa, säger Kim Pirzadeh.

Butiksdelen är inredd som tre olika delar – vardagsrum, sovrum och walk in closet. Produkterna har tydligt fokus på hållbarhet. En trappa ner finns barberare och frisör.

– Vi älskar verkligen lokalen. Det blir naturligt att dela upp den i olika rum, säger Kim Pirzadeh.

Fokus på vegetarisk mat. Foto: Kristian Lönner

Satsar på vegetarisk mat

Precis som på Sixten & Frans tid finns en restaurang för både lunch och middag. Matsalen en halvtrappa upp är rejält omgjord där bland annat fönster täppts igen för att få en varmare känsla. Maten är uteslutande vegetarisk.

– Det är inget vi skyltar med utan vi vill hellre se att den vegetariska maten blir norm. Hittills har responsen bara varit positiv, säger David Pirzadeh.

Sixten & Frans till Berzeli park

Sixten & Frans stängde i maj efter att bostadsrättsföreningen som äger lokalen höjt hyran samtidigt som man ville ha tidigare stängningstid. Trion bakom Sixten & Frans har nu tagit över Bistro Berns i Berzelii park.