Camilla Brinck: ”Jag har tagit tillbaka makten över mig själv”

Hägerstensbon Camilla Brinck har efter flera års tystnad hittat tillbaks till sig själv och glädjen i musiken. Trött på alla självutnämnda experter på de stora bolagen släpper hon sin nya singel på eget bolag.

  • Publicerad 17:25, 26 okt 2016

Camilla Brinck fick nog av experterna i musikbranschen som talade om för henne hur och vad hon skulle göra. Efter några års tystnad släpper hon nya singeln ”Missing you” på eget bolag.

– Nu får jag åtminstone sjunga på mina egna låtar. Jag kan hoppa mellan genrer hur jag vill. På singel nummer tre kanske jag sjunger på svenska, vem vet, skrattar Hägerstensbon Camilla Brinck.

Hon slog igenom i början av 00-talet, sajnades av Virgin Records och ställde upp i melodifestivalen 2005.

– Jag tappade bort mig själv ett tag. Jag började lyssna på alla experter som ifrågasatte mitt skrivande och till och med undrade om inte någon annan kunde sjunga på mina låtar och kände till slut att jag kanske är skitdålig, jag kanske inte kan sjunga eller skriva låtar alls.

Camilla la nyligen upp en video på Instagram där hon imiterar en av alla experter som musikbranschen enligt henen kryllar av.

Under några år ägnade sig Camilla åt att skriva musik åt andra, DJ:a och vara med i olika musikgrupper, bland annat Nouveau Riche.

– Nu har jag tagit tillbaka makten över mig själv. Nu gör jag musik för att det är kul.

Camilla Brinck fick tillbaka lusten att göra egen musik när hon fick inspiration att starta eget bolag av ingen mindre är Max Martin.

– Jag berättade att mitt förlag inte hade vågat ringa Mauro Scocco. Då sa han ”varför tror du att vi startade eget? Det värsta som kan hända när man ringer ett samtal är att man får ett nej. Man kan inte gå runt och vara rädd för tre små bokstäver”. Och på den vägen är det.

Nu gör Camilla Brinck allt själv, med hjälp av vännen Vanessa Becker och pojkvännen Maxim Kalmér.

– Han får vara med och leka bolagsdirektör, säger Camilla Brinck.

Pojkvännen har också huvudrollen i musikvideon som Camilla filmat, regisserat och klippt själv.

– Jag lånade en kamera av min syster och började filma honom i vardagssituationer. Jag sa att jag bara ville öva på att filma, berättar hon.

När hon avslöjade att det skulle bli en video av materialet blev han inte helt nöjd. Pojkvännen framträder nämligen med bar överkropp i stora delar av videon som är inspelad hemma i lägenheten i Axelsberg och i Vinterviken, som har blivit Camillas smultronställe i Hägersten.

– Men nu tycker han att det är roligt. Det är en gullig och fin video, som inte går ihop med låten, utan tanken är att man ska lyssna på låten och tänka ’så där vill jag inte känna, jag vill ha det som på filmen, en glad och mysig pojkvän’, förklarar Camilla Brinck, som fick inspiration till låten efter att flera vänner blivit lämnade på grund av att partnern inte känt sig tillräckligt uppskattad.

Nu vill Camilla Brinck uppmuntra andra artister som delar hennes erfarenheter av skivbolagsmänniskor som saknar förståelse för deras förhållningssätt till sin musik.

– Jag vet stora artister som går runt och tvivlar på sig själva för att någon ”expert” på skivbolaget sagt att de är slut som artist. De förstår inte att vi andas och lever det här, det är vår själ. De går hem klockan 17 och får sin lön. Att säga så till en konstnärssjäl, det gör mig så arg.

Den nya singeln släpptes för två veckor sedan och är enligt Camilla en blandning mellan pop, house och dubstep. Om en månad kommer nästa singel, som handlar om att tro på sig själv, men om det blir något album är inte helt bestämt.

– Det bli i så fall en chilloutskiva som jag och min producent håller på med, för den är mer sammanhållen än singlarna. Fast å andra sidan, vem har bestämt att ett album ska gå i samma stil? Jag kan ju göra som jag vill nu!

Fakta

Camilla Brinck

Tackar uppväxten i Fittja för sina kunskaper om olika kulturer, som vännerna från Lidingö saknar.

Bor sedan tre år i Hägersten där hon trivs med närheten till både natur och stan.

Ska förutom musiken ge ut en barnbok om de två mössen Musse och Helium.

 

Visa merVisa mindre