Bli stark i helgen – utegymma i sommarsolen

Varför inte besöka ett av Lidingös fem utegym i helgen? Gå på teaterpremiär där skådisar från ön djupdyker i ett familjedrama med svärta. …eller bara gå och bada. Mitt i tipsar om helggrejor du kan göra – utan att behöva åka över bron.

  • Publicerad 13:35, 8 jun 2018

Premiärlördag på Sagateaten

Livslögner och brustna illusioner i skuggan av 1930-talets depression  handlar Tennesse Williams pjäs från 1945 om. Handlingen är förlag till sydstaterna hos en familj på väg utför.

På lördag är det premiär för pjäsen på Lidingös egen teater Sagateatern. Love Kahnlund har regisserat.

Speltider:

9 juni kl. 19.00
10 juni kl. 15.00
13 juni kl. 19.00
14 juni kl. 19.00
16 juni kl. 19.00

Biljettbokning på sagateatern@lidingo.se

Träna i helgen – ute såklart!

Det finns fem utegym på Lidingö.

Gångsätra utegym, Kottla utegym, Rudboda utegym, Stockby utegym och Äventyrsparken utegym. Alla är av lite olika karaktär och svårghetsgrad.

Stockby och Äventyrsparken är tuffast rent fysiskt. Gångsätra och Rudboda har redskap som påminner om dem på ett vanligt innegym. Kottla har ett litet annat upplägg, redskapen är utplacerade med några hundra meters mellanrum längs sjöns norra strand.

Är träning inget för dig?

… gå på utställning i stället! På Lidingö museum finns fortfarande chansen att se utställningen  ”Vi som kom till Lidingö …”

Utställningen handlar om invandrare som kommit till Lidingö, från 1700-talet till idag. Museet är öppet lördag och söndag 12-15.

Hoppa i plurret

Klockan 13 på  lördag är det precis lika varm i luften som i Lidingös varmaste utebadplats, Kottlabadet 22 grader.  Detta enligt den senaste mätningen  som gjordes måndagen den 4 juni 2018.

Temperaturerna:

Fågelöuddebadet: 19 grader
Södergarnsbadet: 19 grader
Sticklingebadet: 19 grader
Käppalabadet: 16 grader
Kottlabadet: 22 grader

mätta av Lidingö stad