Dejan Grabus, Anna Bellander och Sebastian Höglund ser fram mot en fullmatad biohelg. Foto: Anna Wilson

Bio under stjärnorna i Larsberg hela helgen

Det blir ett episkt rymddrama och mycket nostalgi när en grässlänt i Larsberg förvandlas till utebio i den sammetssvarta augustinatten. – Här kan man mötas över generationerna. Vi vill stärka gemenskapen i området, säger Anna Bellander, kommunikationschef på fastighetsbolaget John Mattson.

  • Publicerad 11:02, 24 aug 2018

Förra året besökte 1500 personer utomhusbion i Larsberg på Lidingö. I kväll startar en hel helg av filmmys i det fria igen. På grässlänten ner mot vattnet riggas en 30 kvadratmeter stor bioskärm upp och foodtrucks ställs upp, allt för att skapa en riktig biokänsla.

– Det är läckert att kolla på film ute en mörk augustinatt. Litet romantiskt faktiskt, säger Sebastian Höglund, Lidingö kulturförvaltning.

Vill skapa trivsel och gemenskap

Det är Lidingö stad tillsammans med fastighetsbolaget John Mattson som äger de cirka 1500 bostäderna i Larsberg som arrangerar biohelgen.

– Det handlar om att skapa trivsel och trygghet i området, att få folk att mötas och att det händer saker. Här i Larsberg bor man, men inte så mycket annat. Vi vill stärka gemenskapen i området, säger Anna Bellander, kommunikationschef på John Mattson.

Det är läckert att kolla på film ute en mörk augustinatt

Sebastian Höglund

Filmerna som visas ska visas ska passa alla åldrar. Förutom några egenproducerade filminslag från lokala Stillerska filmgymnasiet visas stora Hollywoddproduktioner med litet nostalgitouch.

Läs hela bioprogrammet här.

– Vi vill träffa så brett som möjligt. Vi börjar på fredagen med en aktuell blockbuster, den senaste Starwarsfilmen. Sedan blir det filmer som är nostalgiska för olika åldersgrupper som Forest Gump, Den oändliga historien och Hungergames, säger Dejan Grabus, projektledare för ungdomskultur på Lidingö Stad.

Utomhusbio i Larsberg 2017.