Föreningen Bio Bristol startar Sundbybergs filmstudio vilka visar film hela hösten. Foto: Mitt i + pressbild

Bio på Bristol igen efter 40 år

Efter 40 år visas det snart film på Bio Bristol igen. Föreningen Bio Bristol startar nämligen Sundbybergs filmstudio med första visning på onsdag 7 november.

  • Publicerad 13:58, 2 nov 2018

Initiativtagare till Bio Bristol är Tomas Tengmark och Anna-Lena Arreborn som båda har många års erfarenhet av filmvisningsverksamhet.

– Vi växte upp här och har länge velat se Bristol som biograf igen. Att i någon form starta filmvisning på Bristol har vi pratat om långt över tio år, säger Anna-Lena.

Bion hoppas de kan bidra till att det blir mer liv i centrum och åter göra Sturegatan till en paradgata.

Vi får börja med det lilla, med det vi har

Anna-Lena Arreborn

– Förhoppningsvis kan vi samverka med andra aktörerna på Bristol och få igång Bio Bristol som en komplementsbiograf till de stora bioaktörerna. Det har gått alldeles utmärkt för Reflexen i Kärrtorp och Kaskad i Blackeberg, men där har de också andra förutsättningar, menar Tomas.

Medlem – inga biljetter

För att kunna se en film så måste man bli medlem i förväg. Inga lösa biljetter säljs.

Priserna kommer dock att hållas nere  – 100 kronor för fyra filmer eller 180 kronor för alla höstens åtta visningar.

 

Det skulle dock behövas bättre teknik på Bristol, vilket man hoppas kunna investera i bland annat via medlemsavgifterna.

– Vi får börja med det lilla, med det vi har, säger Anna-Lena. Vi hoppas att folk kommer och ser potentialen i vad det kan bli och att både filmerna och känslan av att vara med och väcka den här gamla biografen till liv igen väger upp.

Allt om bion kommer att gå att läsa på Bio Bristols hemsida.