Asap Rocky vill göra en Johnny Cash på Kronobergshäktet

Asap Rocky vill gärna återvända till Kronoberghäktet på Kungsholmen under sitt Sverigebesök i december. Stjärnan vill nämligen göra en Johnny Cash och spela för de intagna. Inga problem, enligt chefen på häktet.

  • Publicerad 11:21, 26 nov 2019

Den 11 december spelar Asap Rocky på Globen. Det blir hans första Sverigebesök bara månader efter domen för misshandeln av en 19-årig man i Stockholm.

I en intervju med nöjessajten TMZ säger artisten att han gärna skulle spela för de intagna på Kronobergshäktet under sitt kommande besök, men att han inte tror att det är möjligt eftersom det är ett förvar med maxsäkerhet.

– Jag tvivlar på att de tillåter det, säger han till TMZ.

Inga hinder enligt häkteschefen

Några officiella önskemål om att uppträda har dock inte kommit från Asap Rocky, men skulle det göra det finns inga hinder, enligt häktet.

– Det går absolut bra att spela i ett häkte, säger Fredrik Wallin, chef på Kronobergshäktet, till TT enligt en artikel i Dagens Nyheter

Faktum är att kulturella uppträdanden förekommer någon gång per år och att artister tidigare spelat gitarr och sjungit för de intagna. 

Designa mjukiskläder

Asap Rocky berättade också för TMZ att han vill hjälpa de män han satt häktad med och de flyktingar och invandrare han träffade under sin tid i Stockholm och på Kronobergshäktet.

En del av vinsten från hans konsert i Globen går därför till FARR, en organisation som stöttar flyktingar i Sverige.

Dessutom har han tidigare hört av sig till häktet och erbjudit sig att skänka egendesignade mjukiskläder till de intagna – med texten promenad på.