Älvsjömagikern Vilgot Michelin gör show med Joe Labero

Efter flera år utomlands har Joe Labero flyttat hem till Sverige igen. Den 27 mars är han aktuell med en ny magishow på Hamburger börs. Vid sin sida har han 13-åriga Vilgot Michelin – magikern från Älvsjö som slog igenom stort i Talang 2019.

  • Publicerad 15:00, 31 jan 2020

Joe Labero fick idén från sin 12-åriga dotter – varför inte ta med den 13-åriga magikern Vilgot Michelin, känd från Talang 2019, i sin nya show? Så blev det.

– Jag såg honom på Talang i fjol. Han är duktig, fingerfärdig och har glimten i ögat.

I veckan träffades Joe Labero och Vilgot Michelin för att prova ut kostymer till showen. Foto: Pressbild/Axel Öberg

Premiär 27 mars

Den 27 mars har ”Goldfingers” premiär på Hamburger börs.

– Det blir ett intimt format, med mycket kontakt med publiken. Det är häftigt med liveshow, jag älskar det! Det är det jag fortfarande brinner för. Det är kul att fånga en yngre generation.

”Goldfingers” blir en fartfylld liveshow med magi, mystik och komik. Labero och Michelin underhåller med korttricks, golfbollar och publikens personliga ägodelar.

– Det är otroligt viktigt att involvera publiken i den här Instagramvärlden, publiken förväntar sig att det går snabbt. Men att låna sedlar av folk funkar inte i Sverige, det är ingen som har det längre. Men vigselringar och slipsar går lika bra!

Talang-Vilgot: Ser upp till Labero

För Vilgot Michelin, 13, från Älvsjö är showen det största han gjort. Sedan han deltog i Talang 2019 har han haft flera shower på barnkalas och köpcentrum, men också uppträtt på festivaler i Uppsala och Schweiz.

– Men det här är något helt annat, på en så stor scen och att göra samma show flera gånger. Vi kommer att göra några enskilda nummer och några tillsammans. Jag ser det mer som att jag är en liten gästartist.

Han blev överraskad när han fick frågan om att vara med.

– Jag blev jätteglad! Joe Labero är så erfaren. Han är Sveriges mest kända magiker och är absolut någon jag ser upp till.

Vilgot Michelin ser fram emot att göra ”Goldfingers” med Joe Labero på Hamburger börs. Foto: Pressbild/Axel Öberg

Labero har flyttat hem till Sverige

Efter flera år utomlands har Joe Labero flyttat hem.

– Det är skönt att landa i Sverige och få svensk husmanskost.

Men hur långvarig Sverigevistelsen blir är oklart.

– Jag är en traveller, det är en livsstil. Jag blir rastlös av att sitta flera veckor i en sommarstuga.