Alice Power spelar för regeringen

På tisdag spelar 16-åriga pianisten Alice Power från Kungsängen på riksmötets öppnande i Stockholm. Konserthuset kommer att fyllas av politiker från riksdag och regering och kungafamiljen. – Det är en stor ära för mig, säger Alice Power.

  • Publicerad 10:44, 7 sep 2017

Med en familj som består av professionella musiker har 16-åriga Alice Power i stort sett fötts in i musiken. Sedan fyra års ålder har hon spelat piano och de senaste åren har hon haft stora framgångar, bland annat tillsammans med Robert Wells i Rhapsody in Rock.

På tisdag hålls en konsert i Konserthuset i Stockholm i samband med riksmötets öppnande där publiken består av kungafamiljen och politiker från riksdag och regering. Alice Power kommer då att spela solo uppbackad av Kungliga filharmoniska orkestern.

Alice Power.

– Det är en stor ära för mig att få spela där. Det är också en fantastisk scen och konserthus, säger Alice Power.

Hon fick inbjudan av Konserthusets chef Stefan Forsberg och tackade ja på en gång. Nu övar hon hårt på pianot hemma för att på fredag slå sig ihop med orkestern. Efter en handfull repetitioner tillsammans med dem ska hon vara redo att uppträda på tisdagen.

– Jag har aldrig spelat med en så stor orkester som kungliga filharmonikerna. Det ska bli mäktigt och stort. Det är lite speciellt också för att min morbror kommer att sitta som konsertmästare och det är jättekul att vi får spela tillsammans på samma scen, säger Alice.

Till vardags studerar Alice på Lilla Akademiens musikgymnasium i Stockholm. Där jobbar både hennes mamma och mormor som pianolärare.

– Det är jättebra, jag är så glad och tacksam att jag har dem. Utan dem hade jag absolut inte gjort det här, säger hon.

Men även om familjen har varit ett stort stöd så var det när Alice Power lyckades imponera på Robert Wells som kändisskapet tog fart. Efter att ha tagit del av en internetbaserad pianoskola som han drev blev hon inbjuden att uppträda på Rhapsody in Rock under flera år.

Nu är målet för Alice att gå klart gymnasiet och jobba hårt för att kunna bli det hon drömmer om – professionell konsertpianist.

– Jag vill jättegärna jobba som det, men det är väldigt svårt att uppnå. I hela världen finns det omkring 30 konsertpianister som verkligen är toppklass. Det är inte många som blir så jättestora, säger hon.

Striden om grustaget: Nu stoppas allt arbete

Överklagan. Länsstyrelsen stoppar allt arbete på Lindormsnäs 1:5. Naturskyddsföreningen överklagade Börje Wredéns (L) beslut att riva upp förbudet mot verksamheten på Lindormsnäs. Nu har länsstyrelsen ställt sig på Naturskyddsföreningens sida: All verksamhet...torsdag 24/6 17:01

Efter jättebeslaget av cannabis - 58-åring frias

Operation Costa. "Frias på grund av polisprovokation". Efter ett tillslag mot en lagerlokal i Kungsängen i februari 2020 så kunde polisen beslagta 388 kilo cannabis. Två män dömdes till fängelse vid Attunda tingsrätt inom ramen för polisens Operation...torsdag 24/6 12:06