Adouli. Foto: Christian Lärk

Adouli från Fruängen har tre miljoner streams

14-årige Adal Debretsion är som vilken tonåring som helst – men har nästan tre miljoner streams av sina låtar på Spotify och Youtube. – Jag är chockad över hur många som sett och hört min musik.

  • Publicerad 07:00, 19 okt 2019

Vi har stämt träff i Fruängens centrum. Adal Debretsion, eller Adouli bor precis intill, men inför intervjun skjuter han fram tiden för mötet en kvart. Han måste hinna från skolan.

Smart marknadsföring på sociala medier och att flera andra rappare har delat Adoulis låtar ligger bakom framgången. Foto: Christian Lärk

– Jag är fortfarande chockad över hur många som lyssnar och sett min musik.

Har spelat på We are Sthlm och spridits av Adel

Trots att han bara släppt tre låtar hittills har han haft flera spelningar, bland annat på ungdomsfestivalen We are Sthlm. Men hur har han kunnat bli så stor?

– Jag är liten och söt och har fin röst, säger Adouli och skrattar.

Trots framgången är musiken trots allt bara en hobby än så länge. Foto: Christian Lärk

Svaret ligger förmodligen mellan det och smart marknadsföring på sociala medier. Låtarna har delats på Instagram och Tik tok – men även spridits av rappare som Adel.

Adouli hoppas att människor ska bli glada av hans musik. Foto: Christian Lärk

Skriver texterna själv

Att han har fått mycket hjälp av sin manager Ruben Sanchez och erfarna musikproducenter är inget han håller hemligt. Men texterna skriver han själv.

– Jag lyssnar på beatet och kommer på någonting utifrån det.

Texten till Rapstar handlar till exempel om hur han har haft det tufft i skolan och att han började råna. Hur ser han då på att sjunga om sådant med många unga lyssnare?

– Det är en del av hiphopen. Man beskriver verkligheten, men det behöver inte vara självupplevt. Vi vill inte glorifiera våld eller droger, säger Adoulis manager Ruben Sanchez.

Musikvideorna till låtarna är inspelade bland annat på Hägerstensåsen, vid Telefonplan och här, i Fruängen. Foto: Christian Lärk

”Musiken har räddat mig”

Han har hållit på med musik i hela sitt liv – men att slå igenom som 14-åring var inget han hade räknat med.

– Jag har varit stökig. Som jag sjunger i Rapstar, skolan behandlade mig som ett särbarn. Jag var på en dålig väg, men musiken har räddat mig.

Adouli skriver texterna till låtarna själv. Foto: Christian Lärk

I framtiden tror Adouli att han kommer att ha familj och ett ”riktigt” jobb. Men musiken kommer alltid att finnas med.

– Jag vill bara att allt ska gå bra. Jag vill att folk ska relatera till min musik och bli glada.