Löfgrens i Bålsta kör ut åt Ikea

Alla som har fått möbler levererade från Ikeavaruhusen i Barkarby eller Uppsala har stött på Löfgrens Transport, ett Bålstaföretag som har växt under många år.

  • Publicerad 01:15, 7 dec 2019

umera driver Tobias Löfgren verksamheten själv sedan hans föräldrar, som var med och grundade företaget, har dragit sig tillbaka.

Hans föräldrar, Bosse och Angelica Löfgren, lämnade sina jobb och blev egenföretagare och Tobias har hängt med dem hela vägen.

Föräldrarna är fortfarande kvar i bolaget men nu är det Tobias som styr verksamheten.

Som 20-åring startade han tillsammans med föräldrarna ett biluthyrningsföretag.  

– De gick in med franchisepengar till Thrifty Car Rental för uthyrningen på Bromma flygplats men Thrifty gick i konkurs strax efter så då blev det samarbete med Statoils biluthyrning i stället, på Bromma och sedan också på Vasagatan i Stockholm.

Biluthyrning förblev Tobias jobb under några år. Av en tillfällighet visade det sig att Thrifty ägde även Happy Rental som hyrde ut transportbilar åt kunder på Ikea i Barkarby.

– De försvann i och med konkursen så då tog vi över där och hyrde ut skåpbilar och släp till kunderna. Det var 1999, och relativt snabbt började vi köra ut möbler.  

Då hade Tobias fullt upp från tidig morgon till sen kväll. Han jobbade med biluthyrning på dagarna och åkte in till Barkarby för att köra ut möbler på kvällarna.

– Det höll inte så vi anställde vår första chaufför.

I dag har Löfgrens Transport hand om transporterna även på Ikea i Uppsala. De har 30 fordon i trafik och 71 anställda. Alla arbetar dock inte heltid.

Förutom Ikea kör Löfgrens också åt andra, Skubbet och DHL bland annat och det finns ytterligare tillväxtmöjligheter.

– Men just nu söker vi inte aktivt tillväxt utan vill låta allt lägga sig lite. Efter 2019 kan vi gasa på lite igen. Det finns tillväxtmöjligheter när vi är redo för det, säger Tobias.

Kontoret är inrymt i en industrifastighet i Västerskog, men bilarna står uppställda där de används.

Hans föräldrar är numera pensionärer.

– Men pappa rycker in och hjälper till ibland.

Tobias har hustru och tre barn, men hinner med aktiviteter som enduro- och skoteråkning, padel och skidor ändå, egenföretagandet till trots.

– Verksamheten finns med i bakhuvudet dygnet runt. Det tror jag gäller alla företagare.

BA Löfgrens Transport AB

Bolaget är registrerat 1997

Omsättningen 2018 var 32 miljoner kronor

Bolaget arbetar med lätta till medeltunga transporter, har 30 fordon och 71 anställda.  

Visa merVisa mindre

50 bilbatterier har stulits på kort tid

Nyheter Blev av med plånboken på Coop, ny batteristöld mot Återbruket och så en förare med fyrtal i brott.måndag 18/1 13:12

Hennes saknad blev till skrivcafé

Nyheter Prisade författare föreläser och inspirerar den som vill skriva Rebecka Sandqvist saknade sitt skrivcafé. Till slut blev saknaden för stor och nu startar hon ett digitalt med sin partner Daniel Persson och intresset är stort. – Folk har redan börjat höra av sig...måndag 18/1 12:33

Smyckestjuv utgav sig för att vara sjuksköterska

Nyheter Fult är bara förnamnet. Åldringsbrott. Under söndagseftermiddagen utsattes en 95-årig kvinna för en fräck stöld – av en "sjuksköterska".måndag 18/1 12:07

Enköpingsbo i Knivstaknivrån

Nyheter En 19-årig Enköpingsbo döms för att med kniv hotat till sig kläder från andra ungdomar.söndag 17/1 8:04

Köttföretag fick skaffa sig tvättställ

Nyheter Att tvätta händerna är extra viktigt för den som jobbar med mat. Köttföretaget Bush Candy har efter en inspektion fått ordna handtvättsmöjligheter i sin lokal.lördag 16/1 18:53

Öppnar ny restaurang – hemma i bostaden

Nyheter Ta med eget vin – Hemlig meny – Åtta platser Enköpingsborna Tomas Gustafsson och Carin Pettersson startar restaurang – i sitt hem. Där menyn är hemlig och där gästen tar med sitt eget vin. – Barnen har flyttat ut, så plats finns det gott om. Vi...fredag 15/1 12:12