Utreder. Vid 07.30 på fredagsmorgonen var poliser fortfarande kvar vid bostaden där kvinnan hittades död för att samla bevis. Foto: Johan Kristensen

Man häktad för mord på ung kvinna i Älta – barn omhändertaget

En ung kvinna hittades död i en bostad i Älta i den 15 april. I bostaden fanns också ett barn som omhändertogs. En man som har haft en relation med kvinnan häktades på måndagen misstänkt för mord. Han nekar till brott.

  • Publicerad 14:08, 19 apr 2021

Vid 19.30-tiden den 15 april larmades polis till ett radhusområde i Älta. I en bostad hittades kvinnan död. En man greps och natten till fredagen anhölls han på sannolika skäl misstänkt för mord på kvinnan.

Nekar till brott

På måndagen hölls häktningsförhandling i Nacka tingsrätt och mannen häktades på sannolik skäl misstänkt för mord. Han nekar till brott.

– Han menar att det inte är han som har orsakat hennes död. Men jag kan inte gå in på några detaljer och alternativa hypoteser vi har en hel del vittnen kvar att höra och det pågår en obduktion som ska klarlägga dödsorsaken, säger åklagare Ronak Råbe.

Bebis omhändertogs

I bostaden fanns också ett barn.

– Barnet är omhändertaget av socialen. Det finns inga uppgifter om att barnet har skadats – och då pratar jag så klart om fysiska skador, säger Ronak Råbe.

Hon vill inte gå in på om någon mer kan ha varit inblandad i mordet. Senast den 3 maj ska åklagaren väcka åtal eller begära mannen omhäktad.

Förhör flera vittnen

Ronak Råbe bedömer att utredningen kommer att ta längre tid än så.

– Vi kommer att göra ytterligare brottsplatsundersökningar och förhör med vittnen där vi försöka utröna omständigheter som är av betydelse för åtalets väckande och kunna klarlägga händelseförloppet.