Zozo Hassan bjuder personal inom äldrevården på fika. "De sliter i coronatider och måste uppskattas". Foto: Läsarbild

Zozo bjuder äldrevårdspersonal på fika – hyllas som hjälte

Sprida godhet kan man göra på flera sätt. 26-åriga Zozo Hassan gör det via smarriga tårtor till de som förtjänar det allra mest: personalen i västerorts äldrevård.  Nu är Zozo nominerad till Min lokala hjälte för initiativet. – Gud vad kul! säger hon.

  • Publicerad 11:37, 11 maj 2020

Efter att Lokaltidningen Mitt i skrev om Zozo Hassan har läsare hört av sig med hurrarop.

Folk säger att jag är en hjälte men jag tycker inte att jag gör så mycket. Jag vill bara göra alla glada. Men det är kul att det uppskattas, jag blir jätteglad.  

Fick gå ner i tid på jobbet

Zozo Hassan hämtar upp tårtor som hon till en början köpte för egna pengar – trots att hon fått gå ner i tid och lön på jobbet som ingenjör. Foto: Privat.

Hennes mormor bor på Koppargården i Vällingby och där måste personalen hyllas i coronatider, menar hon.

– De har gjort så mycket för mormor så det minsta jag kunde göra var att bjuda dem på fika. När jag såg hur glada de blev för det lilla så kände jag att jag borde kunna göra det här för flera, säger hon.

Kör ut till äldreboenden

Sedan en månad tillbaka har hon kört ut fika till minst ett äldrebeonde i veckan. Först betalade hon ur egen ficka. Sedan började Brommabor att swisha.

– Personalen blir väldigt glad och det får mig att fortsätta trots att det inte kommer in så mycket pengar längre.

Har Brommaborna slutat bidra?

– De swishar men det är lite glest. Jag kan förstå det, det kanske är svårt att relatera när man inte riktigt vet hur det fungerar på ett äldreboende. Men jag hittar nog ett sätt att ge fika ändå, säger hon. 

Hur tycker du själv att en lokal hjälte ska vara? 

– Jag tror att det är en person som tänker på andra och inte bara på sig själv. Och inte bara nu när det är tufft. Vi ska alltid ställa upp för varandra, visa uppskattning och lyfta varandra. En hjälte är någon som har hjärtat på rätt ställe helt enkelt!

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör vardagen lite bättre.

Här kan du nominera