Yvonne Arvidsson har hand om knatteskolan för barn upp till 15 år. Foto: Läsarbild Privat

Yvonne bär crossklubben på sina axlar

Trots att Yvonne Arvidsson hunnit bli 75 år och är pensionär lägger hon ner nästan 20 timmar i veckan på att arbeta ideellt med det mesta i Upplands Väsbys Motorklubb på Vikbanan. Nu är hon nominerad i Min Lokala Hjälte.

  • Publicerad 15:11, 11 maj 2018

Yvonne har kommit att betyda mycket för crossklubbens många medlemmar och flera menar att hon bär klubben på sina axlar.

Hur känns det att många ser dig som en lokal hjälte?

– Jag vet inte om jag är någon hjälte, men jag har mycket att göra. Jag känner mig väldigt uppskattad i klubben, absolut.

Vad är det du gör i klubben?

– Jag är kassör, ansvarar för klubbens tävlingar och ser till att skaffa allt som behövs för att arrangera en tävling som tillstånd och funktionärer. Sedan har jag hand om crosskolan för våra knattar. Den yngsta är fyra år och den äldsta är ungefär 15 år. Vi har 53 stycken knattar totalt i år. Det är rekord.

Har du själv åkt cross?

– Nej, aldrig. Det är mina två barn som gjort. Nu har jag barnbarn och även ett femårigt barnbarnsbarn som åker. Det är fullt upp. Det är på Vikbanan som familjen umgås.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Upplands Väsby lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltevasby@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala Väsbyhjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare..