Lokala hjältar. Foto: Mitt i

Vilka hjältar Väsby har – här är finalisterna!

De är alla vardagshjältar som gör Upplands Väsby till en bättre plats att bo på.

  • Publicerad 05:02, 18 aug 2020

Genom Mitt i:s stora satsning Min lokala hjälte har du under året fått möta de människor som osjälviskt ställer upp för andra, stöttar när det behövs som mest och bidrar till att göra ditt område till en bättre plats att bo på.

Här har vi samlat kandidaterna till Min lokala hjälte, så du får en ny chans att inspireras av deras ­goda insatser:

Ava Ghobadi. Foto: Åsa Sommarström

Ava Ghobadi

Med ”hjärtat på rätt plats” driver Ava Ghobadi Väsbys karateklubb och ser till att kompisandan frodas.

Juryns motivering: Ava är en lokal hjälte för att hon med ett aldrig sinande engagemang får Väsbys unga att växa både på och utanför mattan.

Supertränaren Tobias Kantola. Foto: Åsa Sommarström

Tobias Kantola

Tobias Kantola har fostrat människor i Väsbys föreningsliv hela sitt liv och hjälper motionärer, brottare, motocrossförare och kampsportare med träningen.

Juryns motivering: Tobias är en lokal hjälte för att han med stor omtänksamhet och på ett konkret sätt får sina medmänniskor att växa.

Paula Carlsson i Smedby. Foto: Åsa Sommarström

Paula Carlsson

Paula Carlsson i Smedby jobbade som dagmamma fram till pensionen. Nu tar hon i stället hand om sina grannar – och hundar som behöver extra omsorg.

Juryns motivering: Paula är en lokal hjälte för att hon med stort engagemang och hjärta ser till både tvåbenta och fyrbenta får det bra.

Helena Förselius

När coronapandemin kom igång på allvar gick Helena Förselius ut på Facebook och erbjöd sig att handla åt människor i riskgrupper.

Juryns motivering: Helena är en lokal hjälte för att för att hon med stor omtänksamhet sätter de som har det som allra svårast under pandemin i främsta rummet.

Vem vinner?

En jury utser vem av finalisterna som blir Min lokala hjälte. Vinnaren presenteras i tidningen inom kort samt på mitti.se. Läs mer om hjältarna på mitti.se/minlokalahjalte