Lokala hjältar. Foto: Mitt i

Vilka hjältar Solna har – här är finalisterna!

De är alla vardagshjältar som gör Solna till en bättre plats att bo på.

  • Publicerad 05:04, 18 aug 2020

Genom Mitt i:s stora satsning Min lokala hjälte har du under året fått möta de människor som osjälviskt ställer upp för andra, stöttar när det behövs som mest och bidrar till att göra ditt område till en bättre plats att bo på.

Här har vi samlat kandidaterna till Min lokala hjälte, så du får en ny chans att inspireras av deras ­goda insatser:

Joakim och Tina Mann i Ritorps ishall. Foto: Åsa Sommarström

Joakim och Tina Mann

Joakim och Tina Mann har i snart ett decennium serverat god och näringsrik mat i Ritorps ishall för att unga ska orka träna.

Juryns motivering: De är lokala hjältar för att de med passion och kreativitet ger barn både matglädje och möjlighet att växa både på och utanför plan.

Johan Ehrenfors, Therese Persson och Daniel Eriksson

Johan Ehrenfors, Therese Persson och Daniel Eriksson skapade den digitala tjänsten, Telehelp, som knyter ihop coronasjuka och personer inom riskgruppen med lokala volontärer.

Juryns motivering: De är lokala hjältar för att de med stor omtänksamhet sätter de som har det som allra svårast under pandemin i främsta rummet.

Engagerade Bergshamrabon Peter Lamming. Foto: Åsa Sommarström

Peter Lamming

Peter Lamming tar ut pensionärer på cykelutflykter, är volontär på Friskis och svettis och drog igång Gretas Gamlingar i Bergshamra.

Juryns motivering: Peter är en lokal hjälte för att han med stort engagemang och tro på att alla kan bidra gör Solna till ett bättre samhälle.

Nixon Kaya, krögare på Tegelbaren. Foto: Åsa Sommarström

Nixon Kaya

Krögaren Nixon Kaya såg till att ett 30-tal hemlösa fick vinterkläder och äta julmat tillsammans på Tegelbaren på Råsundavägen.

Juryns motivering: Nixon är en lokal hjälte för att han med stor värme och medmänsklighet ger utsatta en möjlighet till värdig gemenskap en tid på året då det kan kännas extra tungt.

Vem vinner?

En jury utser vem av finalisterna som blir Min lokala hjälte. Vinnaren presenteras i tidningen inom kort samt på mitti.se. Läs mer om hjältarna på mitti.se/minlokalahjalte