Lokala hjältar. Foto: Mitt i

Vilka hjältar Sollentuna har – här är finalisterna!

De är alla vardagshjältar som gör Sollentuna till en bättre plats att bo på.

  • Publicerad 05:04, 18 aug 2020

Genom Mitt i:s stora satsning Min lokala hjälte har du under året fått möta de människor som osjälviskt ställer upp för andra, stöttar när det behövs som mest och bidrar till att göra ditt område till en bättre plats att bo på.

Här har vi samlat kandidaterna till Min lokala hjälte, så du får en ny chans att inspireras av deras ­goda insatser:

Margit Tiberg i Sollentuna. Foto: Åsa Sommarström

Margit Tiberg

Inget stoppar 94-åriga Margit Tiberg från att ”stappla runt” i Viby med sin rullator och plocka skräp.

Juryns motivering: Margit är en lokal hjälte för att hon visar att alla kan bidra till en bättre värld genom att vara en miljöförebild i vardagen.

Mikael Sandvall kör spelarbussen. Foto: Åsa Sommarström

Mikael Sandvall

Mikael Sandvall kör spelarbussen – och det kan bli många mil på en helg – för Sollentuna VK:s herr- och damlag till alla bortamatcher.

Juryns motivering: Mikael är en lokal hjälte för att han med stort hjärta och engagemang ser till att föreningslivet blomstrar.

Linn Maria Wågberg

Linn Maria Wågberg startade hon en hjälpa-till-grupp på Facebook under coronapandemin som nu har över 1600 medlemmar.

Juryns motivering: Linn Maria är en lokal hjälte för att hon med stor omtänksamhet sätter de som har det som allra svårast under pandemin i främsta rummet.

Linda Mattsson Kledzik på scenen. Foto: Åsa Sommarström

Linda Mattsson Kledzik

Genom sitt arbete på teater Satelliten ser Linda Mattsson Kledzik till att unga talanger får utrymme.

Juryns motivering: Linda är en lokal hjälte för att hon med stark övertygelse och stor värme får barnen att utvecklas både på scenen och som människor.

Vem vinner?

En jury utser vem av finalisterna som blir Min lokala hjälte. Vinnaren presenteras i tidningen inom kort samt på mitti.se. Läs mer om hjältarna på mitti.se/minlokalahjalte

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sollentuna har utsetts till Årets biltvättarkommun

Nyheter Kreativ informationskampanj gav pris från Hållbar biltvätt. Sollentuna kommun är bäst i Sverige på att informera och uppmuntra sina invånare till att inte tvätta bilen på gatan. Tack vare sina insatser har kommunen nu utsetts till Årets biltvättarkommun 2020...tisdag 20/10 9:47

Nu är Röda Korsets nya second hand-butik invigd

Nyheter Mindre lokal ska ge större lönsamhet. En stund före klockan 11 i lördags började en liten nyfiken kö bildas utanför Röda Korsets nya second hand-butik på Hvidovrestråket i Tureberg. – Härmed förklarar jag vår nya butik invigd, sa Joakim...tisdag 20/10 5:15

Oförändrad skatt i Alliansens budget för 2021

Nyheter De ekonomiska prognoserna präglas av stor osäkerhet. Nu har den styrande Alliansen i Sollentuna presenterat sitt budgetförslag för de kommande åren.måndag 19/10 14:30