Lokala hjältar. Foto: Mitt i

Vilka hjältar Haninge har – här är finalisterna!

De är alla vardagshjältar som gör Haninge till en bättre plats att bo på.

  • Publicerad 05:03, 18 aug 2020

Genom Mitt i:s stora satsning Min lokala hjälte har du under året fått möta de människor som osjälviskt ställer upp för andra, stöttar när det behövs som mest och bidrar till att göra ditt område till en bättre plats att bo på.

Här har vi samlat kandidaterna till Min lokala hjälte, så du får en ny chans att inspireras av deras ­goda insatser:

Margareta Tyllman Petters på Åbyskolan med eleverna Nicole Petters Mildh, Maritza Ahlgren, Kendal Andrade, Ellinor Brimark Österberg. Foto: Stefan Källstigen

Margaretha ”Maggan” Tyllman Petters

För både barn, ungdomar och vuxna i Västerhaninge är elevassistenten Margaretha ”Maggan” Tyllman Petters den trygga famnen som alltid finns där.

Juryns motivering: Hon är en hjälte för att hon med stor värme och humor når fram till barn och ungas hjärtan och får dem att känna sig trygga.

Burre Korkmaz i Haninge hjälper äldre genom att handla mat. Foto: Stefan Källstigen

Burre Korkmaz

När coronapandemin slog till ställde Burre Korkmaz om och pausade mäklarutbildningen för att hjälpa utsatt äldre att handla eller gå ut med hunden.

Juryns motivering: Burre är en lokal hjälte för att han med stor omtänksamhet sätter de som har de som allra svårast under pandemin i främsta rummet.

Ronny, Robert och Patrik fixar lopp. Foto: Veronica Johansson

Robert, Patrik och Ronny

Vännerna Robert, Patrik och Ronny har framgångsrikt samlat in pengar till barncancerfonden genom att arrangera Tyrestaloppet.

Juryns motivering: De är lokala hjältar för att de med stort engagemang och driv ser till just Tyrestaloppet samlar i mest pengar av alla lopp i den nationella kampanjen.

Brahim Mourou är simlärare på Torvall simhall. Foto: Åsa Sommarström

Brahim Mourou

Brahim Mourou är simtränaren vars jobb går ut på att få ungdomar som knappt vågat närma sig en bassängkant att trivas i vattnet.

Juryns motivering: Brahim är en lokal hjälte för att han ger barn och unga med funktionsvariationer en meningsfull gemenskap och samtidigt bygger upp självkänsla i takt med bättre fysik.

Pernilla Asplund och Vivi Darla. Foto: Pekka Pääkkö

Pernilla Asplund och Vivi Darla

Vivi Darla och Pernilla Asplund är mer än bara ledare i fotbollsföreningen Västerhaninge IF. De nattvandrar och söker upp unga.

Juryns motivering: Vivi och Pernilla är lokala hjältar för att de med stort engagemang och energi får tonåringar att välja gemenskapen på och vid sidan av fotbollsplanen – en förebild för många unga.

Vem vinner?

En jury utser vem av finalisterna som blir Min lokala hjälte. Vinnaren presenteras i tidningen inom kort samt på mitti.se. Läs mer om hjältarna på mitti.se/minlokalahjalte