Genom Essingeboden har Ulrika Fransson bland annat hjälpt Samy från Rumänien att integreras i Sverige. Foto: Christian Lärk

Ulrika brinner för att hjälpa – är utsedd till Min lokala hjälte

Hon driver Essingeboden och har ett outtröttligt engagemang för att hjälpa andra. Nu har Ulrika Fransson blivit utsedd till Min lokala Kungsholmenhjälte.

  • Publicerad 06:00, 21 sep 2019

Ulrika Fransson driver Essingeboden på Lilla Essingen, där hon tillsammans med flera andra hjälper de som behöver hjälp – det kan handla om att få socialt sammanhang, flytta en soffa, titta till en gammal mamma på söndagar eller att integreras i Sverige.

”Ulrika är en lokal hjälte för att hon med stor omtänksamhet och engagemang har skapat en välkomnande mötesplats där behövande får stöd och hjälp.” lyder juryns motivering.

Ulrika hjälper andra – nu kan hon bli lokal hjälte

”Det inspirerar andra”

När Ulrika Fransson får veta att hon blivit utsedd till Min lokala Kungsholmenhjälte blir hon väldigt glad.

– Det känns jätteroligt!, säger Ulrika Fransson till Mitt i.

Hon förklarar att det egentligen känns lite konstigt att tävla i att hjälpa till, men att utmärkelsen betyder mycket eftersom det är ett sätt att lyfta civilkurage.

– Det är fint att man belyser bra saker i stället för dåliga, det inspirerar andra och är en bekräftelse på att det vi gör är bra, säger hon.

Foto: Christan Lärk

Tillägnar hela Essingeboden priset

Ulrika Fransson vill gärna tillägna priset till hela gänget som engagerar sig och hjälper till på Essingeboden.

Hur ska ni fira detta?

– I morgon ska vi, det närmsta gänget på Essingeboden, ses på Månberget och skåla!

Fakta

Min lokala Kungsholmenhjälte

Lokaltidningen Mitt i:s initiativ Min lokala Kungsholmenhjälte lyfter fram människor som gör gott, inspirerar andra och bidrar till att skapa en positiv känsla i området där man bor.