Tyresös hjältar – sista chansen att nominera

En osjälvisk inställning till livet och en brinnande glöd till att hjälpa andra, det karaktäriserar de fem lokala hjältarna i Tyresö. Vet du någon hjälte som bör uppmärksammas? Fortsätt nominera!

  • Publicerad 12:00, 5 maj 2018

Den 15 maj är sista dagen att nominera en Tyresöbo till ”Min lokala hjälte”.

Här är de personer som enligt Tyresöborna är hjältar i deras område.

Robert Rindå
När det värsta snökaoset på 111 år slog till förra vintern, ryckte Tyresöbon Robert Rindå ut och blev en hjälte. På Facebook erbjöd han sig att köra Tyresöbor i skytteltrafik mellan Gullmarsplan eller Hökarängen till Tyresö.

– Jag har alltid varit en person som vill hjälpa andra. När folk klev bilen ur så sa de ”vi vill swisha dig”. Jag fick svara att jag gör inte det här för att tjäna pengar, men ge mig det ni tycker att det är värt och jag fick ihop till bensinen i alla fall. Jag körde fram till halv två på natten.


”Ninni” Inger Bokström-Berndtson

I över 20 år har Ninni Berndtson varit aktiv i Tyresö Väntjänst och drivit Internationellt Forum, en samlingsplats för invandrare och svenskfödda. Hon var även en aktiv i flyktingmottagningen under 2015 och har tidigare varit ridinstruktör för personer med funktionsnedsättning.

– Min mamma var likadan, hon tog också hand om alla människor och var en föreningsmänniska. Under kriget hjälpte hon finska krigsbarn och var delaktig i Föreningen Norden, säger Ninni Berndtson.


Roland Norell

Han är kugghjulet i orienteringsföreningen Söders-Tyresö. I tre decennier har han arbetet för att ungdomarna ska kunna orientera i ur och skur. Han är också mycket uppskattad för sitt engagemang att se till att ungdomarna får mat och gemytlighet varje torsdag efter träningen.
–Det är uppskattning från klubbmedlemmar och allmänheten, det är det som driver mig framåt, säger Roland Norell.


Sophie Nilsson

Hon startade Facebookgruppen Tyresömammor bf 2017 för att ge nyblivna mammor en gemenskap i Tyresö. Gruppen blev så populära att de blev tvungna att byta caféet till fritidsgård. På ett år har gruppen växt till nästan 200 medlemmar.

– Som nybliven mamma har man stort behov av att lära känna människor i samma situation. De jag känner som har barn bor långt bort, att resa långa sträckor är inte alltid bekvämt med små barn. Nu kan man bara gå ut och träffas, säger Sophie Nilsson.


Johannes Larsen

I två år har specialpedagogen Johannes Larsen räddat vardagen för familjen Örtegren. Tidigare har han jobbat som resurs åt familjens 8-årige son och nu till hösten är det dags att lägga energin på lillasystern som också har särskilda behov.

– Det känns ansvarsfullt och jättekul. Jag har lagt ned mycket tid för att pojken ska lyckas, och det gör han idag. Han är jätteduktig i skolan. Det är den största belöningen man kan få, säger Johannes Larsen.

 

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Tyresö lite bättre.

När det kanske grannen som sandar isiga gångvägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltetyreso@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får utmärkelsen ”Min lokala Tyresö-hjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgåsbord på Solliden-restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala hjälte får ett årskort för familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inredningskonsultation med en Mio-inredare.