Liza och Petra, Cecilia och Anders är finalister i Min lokala Värmdöhjälte 2019. Foto: Mitt i

Tre finalister klara – kan vinna Min lokala Värmdöhjälte 2019

Anders som räddar skadade vilda djur, Cecilia som hjälper ensamkommande ungdomar att hitta bostad och Liza och Petra som räddar julen för utsatta barn. Det är hjältarna som juryn utsett till finalister i årets Min Lokala Värmdöhjälte.

  • Publicerad 05:04, 11 aug 2019

Anders Fredblad hjälper djur på Grönskans viltrehabilitering på Ingarö.

Juryns motivering: ”Anders är en lokal hjälte för att han osjälviskt och med ett brinnande engagemang räddar skadade djur.”

Liza Lövén och Petra Lindwall ger via Facebookgruppen Julklappshjälpen Värmdö utsatta barn chans till en bättre jul.

Juryns motivering: ”Liza och Petra är lokala hjältar för att de med stor medmänsklighet inspirerar Värmdöborna att göra goda insatser som gör skillnad.”

Cecilia Dufva ordnar genom Frivilliga familjehem på Värmdö boende åt ensamkommande unga.

Juryns motivering: ”Cecilia är en lokal hjälte för att hon med stor värme och entusiasm ger nyanlända möjlighet att vara en del av samhället och stanna där de trivs bäst.”

Juryn utser en vinnare som blir Min lokala hjälte 2019.

Vinnaren koras vid en prisutdelning i Värmdö köpcentrum den 28 september.

Den som blir Min lokala hjälte får en värdecheck på 2000 kronor på Mio samt en inredningskonsultation med en Mio-inredare.

Bland dem som har nominerat har vi lottat ut biljetter till scenshower och föreställningar, bland annat Ola Salos ”It takes a fool to remain sane” på Hamburger Börs och ”Peter Pan 2 – Kapten Kroks Hämnd” på Intiman.