Tobias Kantola är femfaldig svensk mästare i brottning. Foto: Åsa Sommarström

Tobias Kantola brottas med andras mål och välmående

Livscoach, mentor och fystränare. Tobias Kantola har fostrat människor i Väsbys föreningsliv hela sitt liv. Nu drar vi i gång vår stora satsning Min lokala hjälte 2020 – och vi vill ha din hjälp. Vem är din hjälte? Nominera dem som gör Väsby bättre.

  • Publicerad 05:02, 11 feb 2020

Tobias Kantola började tidigt med brottning. Drygt 30 år senare, 17 SM-medaljer varav 5 guld och ett hederspris, är han fortfarande ideellt aktiv i klubben.

– Min pappa var tränare i klubben i många år. Han hade tre söner som tränade och jag fick tidigt hoppa in som tränare för att avlasta honom. Man får väl se till att hjälpa till för att klubben ska rulla runt, säger han.

Över femtio medaljer för Väsby

Väsby har en lång tradition av brottning och som tränare och mentor tror Tobias Kantola att han varit med plockat hem mellan 50 och 60 SM-medaljer för Väsby under sin karriär. Både bland tjejer och killar.

– Jag vill kunna bidra med råd som jag själv saknade under min period. Just nu har vi två som ska till SM om två veckor. Min känsla är att vi kommer göra ett bra SM. De har bra känsla och är laddade.

Hårt jobb lönar sig alltid.

Tobias Kantola, fystränare

Förutom brottningen arbetar han med att hjälpa omkring 80 motionärer, sportklubbar som Bollstanäs SK, MMA-tävlande och motorcrossförare med träningen.

– Man har fått dem att börja pusha vidare till nästa grej. De gör allt jobb, jag ser bara till att de både hatar och älskar mig genom att ligga på och pressa dem. Men alla rop och pikar under träningen kommer från hjärtat. Jag är ju den första som blir lycklig och glad när man faktiskt ser att någon pressat sig att nå ett mål. Oavsett om det är att gå en mil eller vara med på ett mästerskap och plocka medalj. Hårt jobb lönar sig alltid.

Väsbybon Tobias Kantola är nominerad till Min Lokala Hjälte 2020. Han är brottningstränare, fystränare för motionärer, elitidrottare och idrottsföreningar. Foto: Åsa Sommarström

Vill få andra att nå mål och drömmar

Tobias säger att hans ambition är att alla ska känna att det senaste träningspasset alltid är det tuffaste de upplevt.

– Dagen jag inte känner så lägger jag ner. Man vill ju bara känna att alla får det de vill ha och behöver, ta sig lite tid att stanna upp och se hur människan mår. Det kanske räcker med en klapp på axeln eller lite uppmuntran, säger han och fortsätter:

– Nu får man se till att hjälpa andra nå sina drömmar, och jag tror jag har en del att bidra med där.

VÄSBYBON

"Ta till vara på tillfällen du får med dem du tycker om":

Namn: Tobias Kantola.

Ålder: 38 år.

Bor: Bollstanäs.

Familj: Flickvän och tre barn.

Jobb: Livscoach, fystränare och mentor. ”PT låter så tråkigt”.

Intressen: Idrott och träning. ”Vi är ganska aktiva i många olika föreningar och sporter”. Resa, ”då vill man ha familjen med sig”. ”Tar man till vara på de tillfällen man får med dem man tycker om så brukar allt kännas fantastiskt.”

 

Visa merVisa mindre

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör vardagen lite bättre.

Här kan du nominera