Sven Karlsson, Min lokala hjälte i Upplands-Bro. Foto: Åsa Sommarström

Sven Karlsson är årets hjälte i Upplands-Bro!

I flera år har han spanat efter buset bakom ratten. Nu är Sven Karlsson, ansvarig för grannstödsbilen, min lokala hjälte i Upplands-Bro.

  • Publicerad 10:30, 8 okt 2018

”För att med stort engagemang och vilja att hjälpa och skapa lugn på gatorna i Upplands-Bro”, lyder motiveringen till utnämningen av Min lokala hjälte i Upplands-Bro.

Initiativet belyser människor som gör gott, inspirerar andra och bidrar till att skapa en positiv känsla i den egna kommunen.

Många nominerades, tre finalister valdes ut och slutligen en vinnare.

– Pensionärer ska inte bara sitta i soffan och stirra, säger Sven Karlsson efter att ha gratulerats i sin villa i Kungsängen.

Mitt i Upplands-Bro gratulerar Sven Karlsson i villan i Kungsängen. Foto: Åsa Sommarström.

Snart ska han lära upp två nya förare i grannstödet. Han är ansvarig för bilen och lyfter fram alla andra 60-talet pensionärer som är med att bevaka kommunen.

– Vi är polisens förlängda ögon där ute. Men det handlar inte bara om att rapportera om brottslighet. Jag tror att folk ute på bygden tycker det är trevligt att vi stannar till och pratar.

Vad betyder utmärkelsen för dig?

– Jag är jätteglad. I helgen kommer vi att fira med kållåda och champagne.

– Det är vår dotters favoriträtt, tillägger hustrun Ulla-Britt Karlsson.

”Glädjefyllt att kunna vaccinera”

Vaccinationen mot covid-19 igång. Den 30 december påbörjades arbetet med att vaccinera mot covid-19 i Upplands-Bro. ”Det kändes väldigt skönt att kunna avsluta förra året med att börja vaccinera”, säger Angelica Chibout, chef på...fredag 22/1 16:40

Coronaläget i Upplands-Bro just nu

Antalet bekräftade fall minskar. Enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror har antalet coronafall i Upplands-Bro blivit färre.fredag 22/1 16:38