Stefan kämpar för unga – nu är han Min lokala hjälte

Stefan Amrén hjärta klappar extra mycket för unga med en tuff uppväxt. Han ger dem en tro på sig själva och framtiden. Nu är Stefan korad till Min lokala hjälte i Liljeholmen.

  • Publicerad 16:13, 15 sep 2019

I 25 har Stefan Amrén jobbat som resurspedagog på högstadiet i Aspuddens skola. I sitt jobb möter han elever med koncentrationssvårigheter, olika diagnoser som adhd och dyslexi och elever som har det stökigt hemma.

Stefan brinner för att unga ska känna sig viktiga

”Gör så gott vi kan”

– Jag har jobbat med många elever som har det väldigt tufft. Riktiga mardrömsuppväxter. Men jag säger till dem att vi gör så gott vi kan, det gäller att alltid jobba framåt.

Stefan Amrén är Min lokala hjälte i Liljeholmen 2019. Foto: Camilla Svensk

Nu har han i hård konkurrens med de andra två finalisterna korats till Min lokala hjälte i Liljeholmen med motiveringen: ”Stefan är en lokal hjälte för att han oförtröttligt och med stor värme ger unga med tuff bakgrund tro på sig själva och framtiden.”

Här är finalisterna till Min lokala hjälte i söderort

Efter prisceremonin på Boulebar i Liljeholmen är han lite tagen och rörd. Att just han skulle utses till hjälte trodde han inte.

– Du vet, jag tar aldrig något för givet. Men det är otroligt kul.

Andra generationen

I 25 år har Stefan jobbat på Aspuddens skola. Nu möter han barnen till sin första kullar av elever.

– Jag har ju inga egna barn, så eleverna är lite av min familj, säger han.

Stefans engagemang slutar inte med eleverna på Aspuddens skola. Den röda tråden i sitt oförtröttliga arbete som han hela tiden återkommer till är de unga och deras möjligheter.

Frivården

Han har ställt upp som lekmannaövervakare för dömda som ska ut i frivården och varit kontaktperson i socialtjänsten. Som matchdags-SLO ( Supporter Liaison Officer) är han länken mellan polisen, fotbollsklubben och dess supporters.

Och klubben, det är så klart Bajen. Under den rutiga flanellskjortan tittar Hammarbys logga fram på t-shirten.

Efter prisutdelningen tog han och kompisen Christian tvärbanan till Tele2 Arena.

– Eller Söderstadion som vi bajare säger.

Dags att möta blåvitt.

– 1-0 tippar jag, säger Stefan Amrén som haft säsongsbiljett på ståplatsläktaren i ett par decennier.

Ingen prisutdelning utan tävlingar. Gissa hur många kolor var ett populärt inslag på Boulebar i Liljeholmen. Foto: Camilla Svensk