Foto: Anna Wilson

Staffan rycker ut och handlar för de gamla på Söder

När äldre personer rekommenderas att hålla sig hemma för att undvika coronaviruset, då är det tur att det finns volontärer som Staffan Palm som handlar mat åt gamla på Södermalm. Nu har han nominerats till Min lokala hjälte.

  • Publicerad 05:40, 10 maj 2020

Innan coronaviruset slog till var volontären Staffan Palm med och ordnade fikaträffar för äldre på Södermalm genom nätverket Äldrekontakt. Där är han chaufför och hämta de äldre, köra dem till fikat och ser sedan till att de kommer hem igen. Han är också med på fikastunden.

Men nu när de gamla ska undvika sociala kontakter blev fikaträffarna omöjliga och Äldrekontakt har därför ställt om. Zinkendammsbon Staffan Palm handlar i stället åt de äldre i området, och nu har han nominerats till Min lokala hjälte för sina insatser.

– Jag hoppas att det jag gör kan inspirera andra att också ställa upp. Det är inte alls svårt, och det visar att alla kan hjälpa till med något, säger han.

Han berättar att uppskattningen han får av de äldre betyder mycket.

– De lever upp så när man kommer. För många är det den enda kontakten de har utöver hemtjänsten. Det är roligt att få vara med och hjälpa till och jag får nya vänner. Så det tillför verkligen något för en själv också, säger han.

Han började som volontär för två år sedan.

– Barnen börjar bli stora nu och jag kände att jag hade tid över till annat. Dessutom har jag bil och bor i stan så det här passar mig.

Vad är en hjälte för dig?

– Det är någon som ställer upp, och att vara osjälvisk och att man inte måste få något tillbaka, säger han.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör vardagen lite bättre.

Här kan du nominera