Sophie Nilsson, 25, Granängsringen. Foto: Läsarbild Sophie Nilsson

Sophie skapar gemenskap för mammor

25-åringen från Granängsringen såg ett behov av mammaträffar i Tyresö. Nu är nästan 200 mammor medlemmar i Facebookgruppen och Sophie Nilsson är nominerade till Min lokala hjälte för sitt engagemang.

  • Publicerad 09:00, 2 apr 2018

Sophie Nilsson saknade andra förstagångsmammor att umgås med i Tyresö. Därför startade hon förra året en Facebookgrupp för att föra samman mammor i kommunen. Intresset för gruppen växte snabbt och nu är hon nominerade till Min lokala hjälte för sitt engagemang.

– Det är jätteroligt. Jag har lärt känna så mycket människor och jag sitter och funderar över nya aktivitet hela tiden, säger Sophie Nilsson.

Intresset för gruppen beskriver Sophie som stort. På ett år har gruppen växt till nästan 200 medlemmar.

– Som nybliven mamma har man stort behov av att lära känna människor i samma situation. De jag kände med barn bodde långt bort, och då måste man resa och det är inte alltid bekvämt med små barn. Nu kan man bara gå ut och träffas.

Hur stort är behovet av den här typen av grupp?

– Tanken var att alla ska hitta någon att umgås med. BVC:s grupper är ofta små så chansen att hitta någon man gillar att umgås med blir ju mindre.

Vad betyder gruppen för medlemmarna?

– Av det jag hört väldigt mycket, folk är glada att de lärt känna så mycket människor. Tanken var att alla ska hitta någon att umgås med.