Martina Dahl berättar att de inte tänker lämna sina seniorer i sticket. Foto: Veronica Johansson

Självklart för Martina att hjälpa till under coronakrisen

För många äldre har coronaviruset gjort vardagen komplicerad. Martina Dahl, butikschef på Ica Nära i Älvsjö, ville hjälpa till. Extra öppet, hemkörning och vägledning över telefon är några lösningar. Nu kan hon bli Min lokala hjälte.

  • Publicerad 07:44, 10 maj 2020

Ica Näras butikschef Martina Dahl har tillsammans med sin personal blivit nominerade till Min lokala hjälte efter all hjälp som de erbjudit äldre personer under coronatider.

De har erbjudit gratis hemkörning och plockat ihop matkassar efter inköpslistor. De har också extra öppet för äldre och andra personer i riskgruppen på onsdagar mellan klockan 08-09 på morgonen.

”Vi agerade väldigt snabbt”

Idag hjälper de i butiken till att vägleda äldre och tala om vilka alternativ som finns för att få den hjälp som de behöver.

Martina Dahl och Jennie Wester. Foto: Veronica Johansson

– Vi agerade väldigt snabbt i början. Jag tror att vi kan ha varit en bidragande faktor till att andra butiker också började hitta på en egen typ av tjänst till seniorer och riskgrupper, säger Martina Dahl.

Flera medarbetare har gått med i volontärsgrupper

Nu har mycket av arbetet de startat lämnats över till volontärsorganisationer.

– Vi känner att vi var med där och startade, med tanke på att många volontärer från en början hjälpte till och inspirerades hos oss, säger hon.

Martina tycker att det känns jättekul att vara en del av de som startat initiativet och berättar att de fått blommor, tackkort och mycket beröm.

Hon berättar även att flera i personalen gått med i volontärsgrupper.

Vad är en hjälte för dig?

– Alla som ställer upp, hjälper till och finns där. De som är snabba på att se behov, hjälte i det här fallet är ju sjukvården och alla som jobbar stenhårt nu för att vi ska kunna förebygga smittspridning. 

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör vardagen lite bättre.

Här kan du nominera