Shabnamn Nikpour är den första att nomineras till 2019 års lokala Huddingehjälte. Foto: Stefan Källstigen

Shabnam vill att alla ska lämna fotspår efter sig

Hon ordnar talkshows, dansträffar och ”wild camp” för höstlovslediga barn – bland annat. Shabnam Nikpour driver den ideella kulturföreningen Expose i Masmo. Nu är hon först ut att nomineras till Mitt i:s lokala Huddingehjälte. Vem är din hjälte? Nu drar vi i gång vår stora satsning Min lokala hjälte 2019 – och vi vill ha din hjälp! Nominera de som gör Huddinge lite bättre.

  • Publicerad 05:00, 12 feb 2019

– Välkomna, fantastiskt, kära Pia och Stefan! Vilken underbar dag! utropar Shabnam Nikpour när Mitt i kommer till Masmo.

Själv får jag bara ur mig ett överrumplat ”tack” när vi möter henne. Som grundare till kulturföreningen Expose i Masmo vill Shabnam Nikpour sprida kreativitet, kulturglädje och skapa en plattform dit alla är välkomna för att få hjälp att förverkliga en dröm.

– Jag vill vara en förebild. Jag vill att alla ska våga ta plats, att de ska lämna ett unikt fotspår efter sig, säger Shabnam Nikpour.

Hon, och föreningen, ordnar aktiviteter för skollovslediga barn, som pulkaåkning eller ”wild camp” i naturen.

Integrationsfika

Hon håller i musik, konst- och dansträffar och ordnar så kallade ”knytträffar” som är som en slags integrationsfika för invandrare.

För att ta några exempel.

Vid sidan om den ideella föreningen jobbar Shabnam Nikpour med att ordna arrangemang, såsom Skogåsloppet och olika festivaler, i Huddinge. För 2,5 år sedan mottog hon Huddinge kommuns demokratipris.

Huddingeprofiler

I vår ser hon fram emot att åter starta sin talkshow, som går att följa live eller på Youtube, där hon intervjuar Huddingeprofiler.

Hennes mål är tydligt. Hon vill att Huddinge ska utses till landets bästa kulturkommun, ett pris från fackförbundet Vision.

– Kulturen är viktig för hälsan, och för att skapa ett bättre samhälle. Jag får gåshud av att folk följer mig på sociala medier. Och när människor från föreningar i olika delar av Sverige vill träffa mig för att få inspiration och bolla idéer, då värmer det i hjärtat, säger hon.

Men hur hinner du med alla projekt?

– Jag kan sitta uppe på natten och redigera en film till en kund. Men jag har en välorganiserad kalender. Och det är familjen först. Mår de bra, vet jag att jag kan engagera mig. Det är viktigt att se utmaningar och lösningar, inte problem.

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera: