Ida Retsler. Foto: Stefan Källstigen

Samlar in hjälp till Tyresöbor – kan bli hjälte

Ida Retsler samlar in hjälp till behövande Tyresöbor. I julas fick hon ihop julkassar till över 40 personer. Men hennes engagemang slutar inte där. – Jag tycker att man ska hjälpa varandra, se sina medmänniskor, säger Ida, först ut att nomineras till Min lokala Tyresöhjälte. Vem är din hjälte? Nu drar vi i gång vår stora satsning Min lokala hjälte 2019 – och vi vill ha din hjälp! Nominera de som gör Tyresö lite bättre.

  • Publicerad 05:00, 12 feb 2019

Ida Retsler vet hur tufft det kan vara att inte få pengarna och tiden att räcka till. Därför vill hon hjälpa dem som inte har det bra ställt. Till julen samlade hon in julkassar som gick till barnfamiljer, äldre par och ensamma äldre i Tyresö.

Julgodis till barnen

– Det var 22 barn och 19 vuxna som fick hjälp. De fick hela julen. Allt från julgodis till skinka till presenter som barnen fick önska.

Hon berättade om sin insamling på Facebook. Och Tyresöborna ställde upp. Vissa agerade chaufförer när julkassarna skulle levereras. Ett 40-tal privatpersoner – och några företag – bidrog med pengar, mat eller presenter. Hon fick in till exempel pussel, granar och kläder.

– Det var en trög start. Men till slut gick det magiskt bra. Jag vill verkligen tacka alla.

Nu nomineras hon till Min lokala Tyresöhjälte för hennes engagemang, som fortsätter.

– Jag ser mig inte alls som en hjälte. I mina ögon är det dem som kämpar och tar sig igenom de här tuffa situationerna som är hjältar. Men jag tycker att man ska hjälpa varandra, se sina medmänniskor. Det är tillräckligt kallt och hårt omkring oss som det är.

De behövande har hört av sig till henne eller så hon fått hittat dem via kontakter.

Lunchmat till sportlovet

Näst på tur står sportlovet.

– Jag vill få ihop en veckas lunchmat och att barnen ska få göra en aktivitet som de har drömt om.

Hon har kört många vändor från hemmet i Trinntorp till olika delar av kommunen för att hämta upp gåvor.

Vad driver dig?

– Jag var ensamstående mamma varannan vecka, i nästan tio år, och vet hur tufft det kan vara. Jag hade tur, jag hade till exempel skyddsnät. Men många jag hjälper har inte det och då kan det vara en sådan – inte sällan skamfylld – kamp att få allt att gå ihop.

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera: