Rikard Epstein blev Min Lokala Hjälte i Danderyd. Foto: Åsa Sommarström

Rikard Epstein är årets lokala hjälte i Danderyd

Rikard Epstein ser till att Kvarnparksbadet kan drivas. Han har koll på all teknik på badet och lägger mycket tid på att Danderydsbor ska trivas på sommaren. Nu är han Danderyds lokala hjälte.

  • Publicerad 18:00, 30 sep 2019

Nomineringarna rasade in. Därefter utsågs finalisterna. Nu har juryn sagt sitt och årets Min lokala hjälte i Danderyd går till Rikard Epstein som har varit involverad i Kvarnparksbadet sedan han flyttade till Danderyd.

– Det känns omtumlande. Men också fantastiskt roligt att det jag gör kan påverka det kanske viktigaste i livet, att man lär sig att simma, säger Rikard Epstein.

Men Rikard är inte ensam. Han delar gärna detta pris med en annan kollega, Sven Malm, som enligt Rikard är en minst lika stor eldsjäl som han själv. Eller kanske framförallt, Svens fru. Precis som i Rikards fall ställer deras familjer upp väldigt mycket för att de ska kunna arbeta.

– Utan dem hade vi inte kunnat driva badet.

Hård konkurrens

I juryns motivering står det att ”Rikard är en lokal hjälte för att han oförtröttligt och med stor entusiasm under många år gett möjlighet för Danderyds unga att lära sig simma och dessutom får de chans till sommarjobb”.

Året vinnare utsågs i mycket hård konkurrens med flera andra värdiga kandidater i Mitt i:s satsning för att lyfta vardagshjältar nära dig.