Remi Tawose har flyttat från Storbritannien till Sverige. Här finns en klyfta mellan unga i olika områden, tycker han. Den vill han minska. Foto: Christian Lärk

Remi hjälper västerorts unga att bygga självförtroende

I tre års tid har Remi Tawose engagerat barn och unga i västerort genom teater, konst och dans i projeket Hiphop Teater Kollektivet. Nu är han nominerad till Min lokala hjälte för sitt stora engagemang. – Kul att folk tycker att jag gör något bra! säger han. 

  • Publicerad 06:23, 3 jul 2020

Varje lördag fram till coronakrisen har förbipasserande kunnat se Remi Tawose stå i Solursparken i Vällingby där han har lett en av många aktiviteter. Fokus har varit kring musiken.

– Vi jobbar med att hjälpa unga att bygga upp sitt självförtroende. Och just hiphop är ett bra uttryckssätt. Det har förknippats med gangsterrap, något som unga har blivit involverade i och som kan leda till något mörkt. Men hiphop har alltid varit menat att vara roligt och det vill jag ta tillbaka och ge ungdomarna, säger han.

”En för alla – alla för en”

Remi Tawose har nominerats till Min lokala hjälte i västerort. Foto: Christian Lärk.

Tillsammans med dem skriver Remi Tawose och hans team texter och skapar gemenskap, något som han tycker saknas och behövs bland yngre i Sverige.

– Jag är från Storbritannien och där har vi en stor gemenskapskänsla. Men här verkar barn inte ha det mellan olika områden och det är viktigt att få som ung. Det är bättre om vi samarbetar. En för alla, alla för en, säger han.

Gratisaktiviteter tar bort hierarkin

”Det är viktigt att känna gemenskap som ung. Det försöker vi skapa här” säger Remi Tawose. Foto: Christian Lärk.

Alla aktiviteter är gratis och så ska det förhoppningsvis förbli, säger Remi Tawose som nu jobbar för att hitta sponsorer för att försäkra att projektet med kollektivet ska kunna fortsätta.

– Att det är gratis för alla tar bort hierarkierna. De som inte har råd kan delta och de som har råd deltar ändå, för att de vill, säger han.

Vad säger ungdomarna om det du gör?

– De älskar att vara här. De kan skapa det de vill, kost och musik. De är verkligen engagerade. Och föräldrarna tycker nog att det är skönt att kunna lämna bort sina barn i några timmar! säger han.