Raman Danial är nominerad till Min lokala söderortshjälte. Foto: Pekka Pääkkö

Raman fångar upp ungdomar på glid – med boxning

Raman Danial är ordförande i Rågsveds boxningsklubb, och han har under sin tid vid rodret gett områdets ungdomar en fristad i boxningslokalen. Nu är han nominerad till Min lokala söderortshjälte. – Har vi räddat en person från kriminalitet, så har vi räddat hundra.

  • Publicerad 05:02, 11 feb 2020

Raman Danial var 14 år gammal när han först satte på sig boxningshandskarna.

– Boxningen ger det som skolan inte ger. Det stärker en, är man stark och trygg i sig själv så är man inte så lättlurad. Man kan stå emot dåliga saker, som våld, vapen och missbruk.

För ungefär fem år sedan startade han föreningen Rågsveds BK, och strax därpå fick de egna lokaler.

– Ungdomarna behövde det, söderort behövde det, berättar Raman.

Oavsett vilken skit som händer så ska man känna ”fan vad skönt att jag har träning idag”

Raman Danial

Lokalen fyller fler funktioner än bara träning. Under mellandagarna höll boxningsklubben öppet för områdets unga, så att de skulle ha någonstans att gå när fritidsgården håller stängt.

Raman Danial.

– Det handlar inte bara om att gå dit och slå på en säck, utan det är att känna att man är del av en gemenskap. Att oavsett vilken skit som händer så ska man känna ”fan vad skönt att jag har träning idag”.

Idag är Rågsveds BK en blomstrande boxningsklubb, med ungefär 60 medlemmar. Vissa har funnits med sedan dag ett, när klubben bildades för ungefär fem år sedan.

När någon inte kommer till träningen – så ringer man och hör om något hänt

Raman berättar om två unga killar som varit med sedan start.

– När de började så trodde ingen på dem. Men jag visste att det här var två bra grabbar och vi ska ta hand om dem. Idag pluggar den ena till läkare, och den andra till lärare.

Att finnas till för områdets unga menar Raman är väldigt viktigt. Om någon inte dyker upp på en träning på en vecka, så ringer man och hör om det hänt något, om man kan hjälpa.

– Rågsveds BK kommer aldrig att stoppa kriminaliteten, men har man räddat en person så har man räddat hundra. Hamnar en person snett så har den hunnit skada minst hundra andra på väg dit.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör vardagen lite bättre.

Här kan du nominera