Olle Lundström gratulerade på Ekholmsnäsbackens topp. Foto: Stefan Källstigen

Olle blev Lidingös lokala hjälte

Nu är det avgjort att Olle Lundström, Lidingö Freeskiers har utsetts till Mitt i:s lokala hjälte på Lidingö. – Det är ett mycket bra och fint initiativ från Mitt i att uppmärksamma och hedra vanliga människor och initiativ runt om i Stockholm, det här gör gott, säger han när Mitt i gratulerade högst upp i Ekholmsnäsbacken.

  • Publicerad 15:55, 3 okt 2018

l Lokaltidningen Mitt i:s initiativ Min lokala hjälte lyfter vi fram människor som gör gott, inspirerar andra, och bidrar till att skapa en positiv känsla i området där de bor.

Med små medel kan mycket uppnås, det är häftigt!

Olle Lundström

Många fina Lidingöbor nominerades och till slut återstod finalisterna Adrianne Cook, Olle Lundström och Magnus Linde. Segrare med motiveringen ”för att med enorm värme och energi ge unga chansen att komma in i samhället” blev Olle Lundström.

Ihop med organisationen Mentor lär Lidingö Freeskiers ensamkommande ungdomar att åka skidor i Lidingös egen skidbacke, Ekholmsnäsbacken. De får vara med en hel säsong och bli kompisar och umgås med Lidingöungdomarna.

Grattis från oss på tidningen!

– Tack! Hjälte är ju inget man blir ensam, jag vill verkligen dela det här med ungdomarna från Freeskiers som gjort jobbet under hela säsongen, organisationen Mentor, Ekholmsnäsbacken och andra som har hjälpt oss, till exempel taxichaufförer som ställt upp och kört gratis, säger han. Med små medel kan mycket uppnås, det är häftigt!

 Vad betyder utmärkelsen för dig?

– Det är alltid roligt att få uppmuntran och att vårt initiativ med Mentor uppskattas! För Freeskiers och Mentor är det såklart roligt med uppmärksamhet. När jag pratar med ungdomarna från Freeskiers som gör så mycket häftigt i skidsammanhang säger de att det de gjort med Mentor varit en av de saker som varit roligast och gjort störst intryck på dem under säsongen.

Olle Lundström gratuleras av Mitt i:s Anna Wilson.