Norrtulls SK är Vasastans Lokala Hjältar. Foto: Pekka Pääkkö

Norrtulls SK är Vasastans lokala hjältar

Konkurrensen var stenhård. Men till sist var det sportklubben Norrtulls SK som tog hem titeln Min lokala hjälte i Vasastan.

  • Publicerad 06:47, 8 okt 2018

Lokaltidningen Mitt i:s initiativ Min lokala hjälte i Vasastan lyfter fram människor som gör gott, inspirerar andra och bidrar till att skapa en positiv känsla i området där man bor.

Många nominerades, och till slut återstod tre finalister: Elise Lindqvist, Kavian Ferdowsi och Johan Brodin + Norrtulls SK.

Öppnade upp klubben för nyanlända

Och segraren är ….Norrtulls SK! Vasastadsklubben som håller till vid bland annat Bellevue bollplan öppnade upp sin verksamhet för nyanlända med start förra året och lyckades samla in kläder, skor och utrustning till de nya medlemmarna med hjälp av bidrag och donationer från medlemmarna.

En av krafterna bakom projektet är Johan Brodin, kanslichef i Norrtulls SK.

Hur känns det här?

– Det känns fantastiskt. Det var så många bra kandidater att det känns kul bara att få vara med, säger han.

Mia Sjöström, Martin Carlon, Johan Brodin, David Mattsson, Raymond Rachid och Madelene Rydin är krafterna bakom Norrtulls SK:s integrationsprojekt.

Startat mammagrupp

Klubben har stora planer. Medlemmarna i integrationsprojektet har fördubblats sedan i våras och omfattar nu 60 barn och ungdomar. Dessutom har de startat en mammagrupp. I gruppen spelar sju etablerade svenskar innebandy tillsammans med sju afghanska kvinnor.

– När vi satte igång träningar för barnen var det flera mammor som kom till oss och sa att de också ville spela. Då startade vi gruppen, säger Mia Sjöström som lett projektet tillsammans med Johan Brodin.

Nya spelare varje vecka

Johan Brodin ser ljust på framtiden.

– Vi kör på och just nu letar vi nya faddrar. Vi får nya spelare i princip varje vecka och det är verkligen roligt.

Fakta

Det får vinnaren

Den som blir Min lokala hjälte får ett årskort för familjen på Skansen, en värde­check på 2 000 kronor på Mio samt en inred­ningskonsultation med en Mio­inredare.

Bland de som har nominerat har 16 personer fått biljet­ter till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018.