Nils-Ove och Ing-Britt är Haninges hjältar

Nu är ”Min lokala Haningehjälte” korad. Det blev inte en, utan två. Makarna Ing-Britt och Nils-Ove Waern prisas för sina mångåriga insatser för handikappidrotten.

  • Publicerad 14:44, 2 sep 2018

Lokaltidningen Mitt i:s initiativ Min lokala Haningehjälte lyfter fram människor som gör gott, inspirerar andra, och bidrar till att skapa en positiv känsla i området där de bor.

Många nominerades, och till slut återstod tre finalister som fanns på plats i Port 73 i lördags eftermiddag: Vido Ratkovic, Anen Makboul och makarna Nils-Ove och Ing-Britt Waern.

Och segrare blev…Nils-Ove och Ing-Britt Waern! De prisas för att de sedan 35 år driver Haninge handikappidrottsklubb som har bågskytte på programmet i Torvalla sporthall.

Grattis Ing-Britt, till både dig och maken!

– Tack så mycket. Det var mycket ståhej vid prisutdelningen men väldigt trevligt.

Trodde ni på vinst?

– Nej, vi blev alldeles överväldigade och det kändes stort.

Vad betyder utmärkelsen för er?

– Det är mycket bra för oss att synas i tidningen. Vi marknadsför ju inte vår verksamhet, utan det går mest från mun till mun vad vi håller på med.

Vad händer nu?

– Vi fortsätter som vanligt med klubben. Fast just nu (söndag eftermiddag) är jag och Nils-Ove mitt ute i svampskogen. Vi har plockat kantareller, karljohan och aspsopp.