Niklas har alltid tid över för ungdomarna

Eldsjälen Niklas Hallén ställer alltid upp för ungdomarna Hässelby SK – även utanför fotbollen.

  • Publicerad 11:00, 15 maj 2018

Niklas Hallén är fotbollstränare för 17- och 18-åringarna i Hässelby SK. Det är ett ideellt arbete som pågår året om, flera dagar i veckan. Men det är inte bara under träningar och matcher Niklas finns där för sitt lag. Han försöker även vara en mentor för sina spelare utanför fotbollen.

–  Det kan räcka med ett sms, hur gick det i dag i plugget? De hör av sig själva också och frågar om saker och då svarar jag. Det handlar om att man bryr sig om dem och om det händer dem någonting privat så ställer jag upp.

Hur ställer du upp?

– Alla pratar om att fotbollen är för alla, men man kan inte säga så, för det handlar mycket om pengar ändå. Du måste fortfarande ha råd att betala medlemsavgiften och det har inte alla. Jag hjälper till lite om någon har problem, vissa har det svårare och då försöker jag hjälpa till på något sätt.

Vilken är din drivkraft?

– Jag bryr mig väldigt mycket om andra människor, och jag får så mycket glädje och kärlek tillbaka från ungdomarna. Det är många som jag tränat förr som fortfarande hör av sig, de kan komma till en träning bara för att hälsa.

Du har familj och tre barn, sex hundar och är dessutom egenföretagare. Hur finner du tid till allt?

– Ja hur hinner man? Jag har varit egenföretagare sedan 1991 och min fru har daghemsverksamhet i vårt hem. Jag tror att man måste prioritera bort vissa saker, som till exempel att olja verandan, lite så är det.

Hur känns det att vara nominerad?

Det är jättehedrande!

 

Under våren har ni fått möta flera av de som nominerats till Mitt i:s stora satsning Min lokala Västerortshjälte. Fram till 15 maj, sista dagen att nominera, har det kommit in hundratals förslag på hjältar. Tack för alla fina nomineringar!

Alla hjältar finns samlade på vår sajt: mitti.se/minlokalahjalte

Nu är det dags för juryn att utse finalister och i slutändan en vinnare. Efter sommaren avslöjar vi vilka de blir.