Mohammed Munasar är Min lokala hjälte 2019. Foto: Camilla Svensk

Mohammed lär ut första hjälpen – och är Min lokala Järvahjälte

Han är fullt upptagen med att plugga till läkare, men hinner ändå med att lära Järvas unga att agera rätt om en olycka sker. Läkarstudenten Mohammed Munasar, 22, är Min lokala hjälte i Järva 2019.

  • Publicerad 15:51, 21 sep 2019

Priset delades ut vid ceremoni i Kista galleria på lördagen, och det var mycket folk på plats, inte minst för att Kistaloppet råkade äga rum samma dag.

– Det känns faktiskt jättebra. Jag är tacksam och glad, säger Mohammed efter prisutdelningen.

Ansiktsmålning för barnen i Kista galleria i samband med utnämningen av Min lokala hjälte. Foto: Camilla Svensk

Tillsammans med en kurskompis startade ha en studiecirkel för att lära ut första hjälpen till ungdomar. En gång i veckan träffar han unga – de flesta mellan 13 och 15 år men även äldre – efter skolan och delar med sig av sina kunskaper. 

”Delar med sig av kunskap”

Juryns motivering: ”Mohammed är en lokal hjälte för att han med stort engagemang både delar med sig av sin kunskap och ger ungdomar framtidstro.”

– Det känns som en avkoppling för mig att göra det här. Det är grannar och folk som jag känner som jag lär de här sakerna. Det är kul att lära ut – jag får tillfredsställelse av det, säger Mohammed.

Hård konkurrens

Träffarna har pågått sedan januari i år och de har fått material att använda från Röda korset. Folkets hus i Rinkeby tillhandahåller lokalerna.

Vinnaren utsågs i hård konkurrens med andra värdiga kandidater i Lokaltidningen Mitt i:s satsning för att lyfta vardagshjältar nära dig.