Mikael Eljenmyr startade julbadet 2012 och Frank Marin har tagit över stafettpinnen. Förra året kom 170 besökare få bada och bli ompysslade. Foto: Åsa Sommarström

Mikael och Frank blev årets lokala hjältar i Sundbyberg

I sju års tid har hemlösa kunnat komma till simhallen på julafton för att få bada, äta mat, få håret klippt och få fötterna omskötta. För sitt jobb med julbadet har Mikael Eljenmyr och Frank Marin utsetts till Min lokala hjälte i Sundbyberg 2019.

  • Publicerad 06:06, 21 sep 2019

Julbadet har växt från 30-40 besökare vid premiären 2012, till 170 besökare i fjol. Ännu fler kom för att äta och hämta skänkta kläder.

För sin insats med att varje år arrangera julbadet har nu Frank Marin, chef på simhallen, och Mikael Eljenmyr, i dag idrottschef på Sundbyberg stad, utsetts till min lokala hjälte i Sundbyberg.

De hjälper hemlösa att få en finare julafton

Juryns motivering lyder:

Mikael Eljenmyr och Frank Marin är lokala hjältar för att de med stor värme och medmänsklighet ger utsatta en möjlighet till värdig gemenskap en tid på året då det kan kännas extra tungt.

Mikael Eljenmyr och Frank Marin. Foto: Åsa Sommarström.

– Jag känner stolthet. Vi är verkligen glada både Frank och jag för det här. Och för att ha haft möjligheten att göra det här på julafton för de hemlösa och ensamma. Ett stort tack även till alla som hjälpt till under de här jularna som vi haft, säger Mikael Eljenmyr om utmärkelsen.

Även Frank Marin vill hylla volontärerna som ställt upp varje år:

– Det här känns som något som alla volontärer borde vara en del av. Vi är jättetacksamma för alla som vill ställa upp och hjälpa till, säger han.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Färre coronafall i Sundbyberg

Nyheter Men kan handla om eftersläpning efter helgerna 149 nya fall av coronasmitta registrerades i Sundbyberg förra veckan. Det är lägsta siffran sedan början av november.fredag 15/1 12:15

Efter mordet i Rissne: Toppolitiker kräver förändringar

Nyheter Johan Forssell (M): "Fick ett väldigt tragiskt slut" Efter mordet i Rissne måste säkerheten i rättspsykiatrin förändras. Det säger Moderaternas rättspolitiske talesperson, Johan Forssell till SVT.fredag 15/1 10:04

Körigt för bärgaren när första halkan kom

Nyheter När halkan slog till i början av veckan blev det intensivt för bärgarna på Craft Carrier, som servar hela norrort. – Från måndag morgon till onsdag kväll har vi haft 250 jobb. Normalt ligger vi på...torsdag 14/1 12:36