Melinda träffade hjälten som räddade henne

Melinda Olivares blev attackerad och knivskuren i ansiktet när hon skulle hämta sina barn på förskolan i Skärholmen. Hon efterlyste mannen som räddade hennes liv och Facebookinlägget har delats nära 22 000 gånger. I går träffade hon sin livräddare av en slump i Skärholmen.

  • Publicerad 17:20, 27 sep 2017

Klockan var kvart i fyra på eftermiddagen, tisdagen den 19 september. Melinda Olivares var på väg för att hämta sina barn på förskolan i Skärholmen.

Då blev hon attackerad av en man som försökte sparka henne i magen.

– Eftersom jag är gravid skyddade jag magen. Då knivskar han mig mellan tinningen och ögonen, säger hon.

Hon berättar att två personer gick förbi utan att gör något, men en man kom till hennes undsättning.

– Han skrämde iväg honom, ringde 112 och stannade med mig tills polisen och ambulansen kom. Han räddade mitt liv, säger Melinda Olivares.

Men hon fick åka in akut med ambulansen till sjukhuset och hann aldrig tacka mannen. Därför gjorde hon ett inlägg på Facebook där hon efterlyste mannen som räddat hennes liv. Inlägget delades nästan 22 000 gånger.

Stort stöd av Skärholmsbor

Trots den stora uppmärksamheten hördes inte hjälten av. Men igår träffade Melinda Olivares honom av en slump i Skärholmen.

Hon hade hämtat sina barn på förskolan och var på väg till tunnelbanan.

– Han kom själv fram och började prata. Jag fick tårar och ville ge honom blommor, men det hade jag ju inga. Jag tackade honom och gav honom en kram och han fick träffa mina barn. Det kändes bra, berättar Melinda Olivares.

Det finns folk i Skärholmen som kommer fram till mig och ger mig blommor. Ungdomar ställer upp och säger att de kan följa med och lämna barnen på dagis.

Melinda Olivares

Hon är överväldigad över det massiva stödet hon har fått både i sociala medier och i Skärholmen efter händelsen.

– Det finns folk i Skärholmen som kommer fram till mig och ger mig blommor. Ungdomar ställer upp och säger att de kan följa med och lämna barnen på dagis. Det känns skönt, säger hon.

Men den senaste veckan har varit en mardröm för Melinda Olivares.

– Jag har blivit ärrad för livet. Jag har så ont att jag inte kan sova, när jag blundar svider det. Min vardag ser inte ut som den gjorde innan. Men jag måste kämpa, jag har två barn och är gravid, säger hon.

En man är skäligen misstänkt för synnerligen grov misshandel. Han är dock nu frihetsberövad för ett annat brott.