Mathias Lindström har utsetts till Min lokala Huddingehjälte

Mathias Lindström är fotbollsledaren som ägnar sin lediga tid åt att ge grabbar i Skogås och Trångsund en värdefull fritid. Nu har han utsetts till 2019 års lokala Huddingehjälte. – Om jag kan vara en axel ibland och finnas där när någon behöver, då är det värt allt, säger han.

  • Publicerad 15:31, 29 sep 2019

När Mathias Lindström för åtta år sedan började som ungdomsledare i Skogås-Trångsunds FF var han bara en pappa som ville vara med och hjälpa till.

Därefter har det utvecklats till att rollen som fotbollsledare för pojkarna i 09-laget och grabbarna i U-17 tar upp en stor del av hans lediga tid.

Nu har han utsetts till 2019 års Min lokala Huddingehjälte.

– Det känns som att jag har fått ett kvitto på att jag gör något bra och meningsfullt. Och rent personligt är det en boost, säger han.

”Lever halva våra liv på mossen”

Oftast lägger han runt 30 timmar i veckan på fotbollen, och visst kan han ibland tycka att det är lite mycket, men ändå att det är värt det.

– Det räcker med ett fint samtal eller bara att se killarna utvecklas, så känner jag glädjen över allt man får tillbaka, säger han.

”Mathias är en lokal hjälte för att han med stort engagemang och mycket energi alltid ställer upp för sina killar lika mycket på som vid sidan av fotbollsplanen.”

Juryns motivering

Mathias Lindström berättar att familjen är med på tåget. Han tränar båda sönernas lag och frun är med och stöttar på matcherna.

– Man kan nog säga att vi lever halva våra liv på Nytorps mosse, säger han.

Utmärkelsen fick ha ta emot vid en prisutdelning i Kungens kurvas shoppingcenter på söndagseftermiddagen.

Övriga nominerade finalister till Min lokala Huddingehjälte var Shabnam Nikpour, grundare till kulturföreningen Expose i Masmo, och Disa Kurt som driver föreningen Min syster vilken ordnar fritidsaktiviteter för tjejer och icke-binära ungdomar i Visättra.

Shabnam Nikpour, Mathias Lindström och Disa Kurt var de tre finalisterna i Min lokala Huddingehjälte.

Hylla Huddinges hjältar i Kungens kurva!